Futbol, CF Sant Salvador de Cercs

El Sant Salvador de Cercs perd la categoria i jugarà a Quarta Catalana la temporada vinent

El Sant Salvador de Cercs perd la categoria i jugarà a Quarta Catalana la temporada vinent

El Sant Salvador de Cercs tornarà a Quarta Catalana la temporada vinent. L’equip cercorí no ha pogut assolir la permanència en el grup 7 de Tercera Catalana i descendeix com el segon millor avant-penúltim classificat dels grups de la província de Barcelona.

El conjunt dirigit per Abel de la Concepción ha lluitant per sortir de la zona vermella de la classificació des de principi de temporada. Malauradament, però, aquest passat cap de setmana arribava a l’última jornada de lliga sense possibilitats de sortir del descens després que el Marganell, el seu gran rival, sumés tres victòries consecutives.

Malgrat tot, l’equip de Sant Jordi tenia una última esperança: acabar com el millor avant-penúltim classificat dels grups de la província de Barcelona. Era un frec a frec amb l’Atlètic Balenyà, tercer per la cua al grup 5 (Osona). Però tampoc hi ha hagut sort: els osonencs han fet un millor final de campanya que el Sant Salvador i han aconseguit 8 punts dels últims 12 per arribar fins els 37. En canvi, els del Berguedà han tancat la temporada amb cap punt dels 9 últims en joc i s’han quedat amb 33 punts finals.

Durant tota la temporada, l’equip ha patit per fer gols. De fet, amb 39 gols, ha estat el segon equip menys golejador i només l’Olvan -cuer amb només 6 punts- ha fet menys gols (38). En canvi, a nivell defensiu, l’equip ha estat força solvent: només han encaixat menys gols el Can Trias (campió), el Joanenc (2n) i el Juan XXIII (4t).

Al final, però, el que compta són els resultats i, en aquest cas, a Sant Jordi no han acompanyat. Només 9 victòries en 34 partits, 6 empats i 19 derrotes que han acabat pesant massa a final de temporada. El gran problema ha estat fora de casa: l’equip només ha estat capaç de sumar tres punts al camp de l’Olvan i dos empats, a Puig-reig i a Marganell. La resta, 0.

Per tant, amb el descens confirmat, el Sant Salvador de Cercs se suma a l’Olvan com a berguedans que tornaran a jugar a la Quarta Catalana l’any vinent. Allà, si no hi ha sorpreses o dissolucions, s’hi trobaran el Berga B, l’Alt Berguedà, el Montmajor, el Casserres i el Gironella B. Una temporada farcida de derbis.

Comentaris