General

Entre Rivals recupera la Nit de l’Esport, amb premis per a més de 60 entitats i esportistes del Berguedà

Entre Rivals recupera la Nit de l’Esport, amb premis per a més de 60 entitats i esportistes del Berguedà
Representants d'Entre Rivals i del Consell Comarcal han presentat la iniciativa aquest dijous. D.C.

El Berguedà tornarà a viure una Nit de l’Esport, 8 anys després de la darrera. Entre Rivals organitza una gala on els millors esportistes i entitats esportives de la zona seran reconeguts, el proper divendres 2 de juny. L’acte se celebrarà a l’Hotel Berga Park de Berga i espera més d’un centenar d’assistents.

Entre Rivals es va fundar fa dos anys en el marc de Ràdio Berga com un programa setmanal dedicat exclusivament a la informació esportiva. Aquesta temporada, però, el producte ha fet un gir important i ha fet el salt al món digital, amb el llançament del portal web i l’adéu definitiu a la ràdio.

Ara, després de molts mesos de treball, un dels grans objectius de la redacció per aquesta temporada veu la llum: torna la gala on es premiaran els mèrits dels esportistes de casa. Ho fa en un format nou, gràcies als esforços econòmics de l’empresa de comunicació Bífidus Produccions i al suport institucional del Consell Comarcal del Berguedà.

Criteris de selecció

Hi haurà 20 categories, amb entre 3 i 5 finalistes a cadascuna. Pel que fa als premiats, d’aquestes 20 categories, 3 es decideixen per votació popular mentre que els finalistes i guanyadors de les 17 restants han estat nomenats per un jurat de cinc persones vinculades al món de l’esport. Aquest grup l’integren el conseller d’Esports del Consell Comarcal, Abel Garcia; el periodista berguedà del diari Ara Martí Molina; el comunicador de Ràdio Puig-reig Pep Clotet; el delegat de la Federació Catalana de Futbol al Berguedà, Pep Graus; i l’exatleta de Cal Bassacs, Milagros Carmen.

Aquest jurat es va reunir el passat diumenge, 21 de maig, i va decretar els nominats i els guanyadors de cada categoria, que es donaran a conèixer a la gala del proper dia 2.

Els premis de votació popular

Pel que fa als premis de votació popular, la redacció d’Entre Rivals va proposar cinc candidats a “Millor Esportista Masculí”, “Millor Esportista Femenina” i “Millor Afició”. Els nominats a esportista masculí van ser l’atleta Ivan Camps, el futbolista Marc Guijarro, el jugador de bàsquet Oriol Tintó, el corredor d’orientació Pau Llorens i el motorista Franc Serra. En noies, les nominades van ser la jugadora de futbol sala Jeni Serralvo, les atletes de muntanya Núria Picas, Judit Franch i Clàudia Sabata, i la jugadora de pàdel Sara Pujals. Pel que fa a les aficions, les nominades van ser la del Futbol Sala de Casserres, la de l’Handbol Berga i la del Club Esportiu Berga.

Les votacions es van fer a través del portal web del mitjà i es van tancar aquest diumenge, 21 de maig, amb un total de 1.287 vots. Els guanyadors també es coneixeran a la gala del dia 2 de juny.

Entre Rivals Nit de l'Esport 2017

Comentaris

 • David Tarrés

  Em sembla molt bona la iniciativa i molt dolenta la resolució. Sincerament en general trobo unes candidatures que demostren la ignorància que hi ha envers l’esport, esportistes i entitats a casa nostra. Igual com passa amb els mitjans de comunicació d’abast de tot Catalunya (i també, a nivell espanyol) sempre s’acaba reconeixent a esportistes del món del futbol i fins i tot en això falleu ja que podeu nomenar a futbolistes de 1a catalana (de la meitat en avall de les categories oficials de futbol) i us passen per alt d’altres futbolistes de categories superiors.
  Un altre tòpic és reconèixer a esportistes mediàtics i de moda però que no han aconseguit res d’extraordinari.
  Per sort sí que se us han colat alguns esportistes que sí que estan fent bons resultats i s’ho estan treballant de valent per estar lluitant per estar a davant en competicions nacionals i poder competir internacionalment. Però encara n’hi falten alguns. De fet es podria omplir totes les candidatures amb esportistes que ni tan sols sabeu que existeixen i que estan aconseguint podis en Campionats d’Europa i copes del món.
  Per altra banda hi ha l’apartat d’entitats (que no vull dir aficions). Com pot ser que, una altra vegada, es tornin a nomenar a equips de futbol de baixíssima categoria? O que es nomeni el Consell Esportiu com a entitat organitzadora quan s’està fent pràcticament el mateix de fa 20 anys? Quan hi ha entitats que estan organitzant una o més cursa cada mes als diferents pobles de la comarca i en què hi assisteixen entre 100 i 400 persones en cadascuna d’elles.
  Que quedi clar que no pretenc desmerèixer l’esforç que estan fent les entitats per poder millorar en el seu esport i tirar endavant, però s’està obviant a moltes altres entitats i esportistes que estan fent molt més esforç i que la trajectòria i resultats són molt més notables.
  Crec, per fer una crítica constructiva, que el millor seria demanar als clubs que proposin candidats i els mèrits de cadascun d’ells i, a partir d’aquí, que el públic els conegui i els pugui votar.