CE Berga

El final somiat per tancar la temporada a casa (4-1)

El final somiat per tancar la temporada a casa (4-1)
La vaselina de Joan Noguera per fer el segon gol del partit contra el Sant Quirze. XAVI LÓPEZ

Venia un bon equip. Un rival que fins fa escasses setmanes estava lluitant frec a frec amb Cardedeu, les Franqueses, Can Rull i Castellar. I, sobretot, un dels rivals més sòlids defensivament del campionat que amb prou feines va concedir ocasions als berguedans en el partit de la primera volta, al Vallès.

El Sant Quirze era un os dur de rosegar, però el Berga és un amfitrió molt difícil d’envestir. L’equip va sortir millor i va mantenir el nivell durant els 90 minuts de partit, la qual cosa es va traduir en el marcador: 4 a 1 i adéu per la porta gran a la temporada com a local. Els 30 primers minuts dels de Joan Prat van ser uns dels millors de la temporada. En mitja hora el marcador ja era de 3 a 0 i durant els 60 restants el partit es va matar sense problemes.

L’enfrontament va començar com pocs es podien imaginar: passada precisa a l’espai d’Agus i Sua que defineix a la perfecció per fer l’1 a 0. Es portaven 14 minuts de joc i el domini local va seguir fins a ampliar el marcador. Noguera, de preciosa vaselina, va fer el segon al minut 25. I finalment, Dalmau va transformar un penal provocat per Xavi Carreras.

El Berga pressionava molt amunt, robava pilotes amb molta facilitat i creava tot el perill que el rival no li va deixar generar en el partit de la primera volta. L’escenari era immillorable i el públic ho agraïa. Després d’una temporada on l’equip ha aconseguit sortir d’un inici desastrós a nivell de resultats, aquest era un final que ni els més optimistes podien imaginar al mes d’octubre.

A la represa, el bon joc va continuar i el 4 a 0 no es va fer esperar. Altre cop Noguera va aprofitar una bona passada per fer el quart. A partir d’aquí, es va entrar en un tram de partit en què tots dos equips van gaudir d’ocasions però només el Sant Quirze seria capaç de marcar. Els vallesans van fer el gol de l’honor quan encara quedaven vint minuts de partit, però el resultat no es mouria més. Del tram final de partit, cal destacar el retorn de Gerard Martínez als terrenys de joc, després de quatre mesos fora per una lesió greu.

El post-partit: Berga 4 Sant Quirze 1

pratcastellaJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“És una bona manera d’acabar la temporada. El final somiat. Vam poder guanyar contra un bon rival, i per golejada. Crec que va ser un partit molt atractiu per a l’aficionat, i també per un entrenador. El millor de tot va ser el resultat i el retorn del Gerard, que va jugar una estona després d’una lesió greu. A més, va ser un partit on va poder jugar tothom i vam donar minuts a jugadors menys habituals. Sabíem que teníem un bon rival davant però els 30 primers minuts van ser brutals: moltes recuperacions i bones ocasions. Immillorable gairebé. Una altra de les coses que em va agradar és que no vam abaixar els braços tot i guanyar clarament. Sembla que n’hem après.”

gerard-tinezGerard Martínez Jugador del Club Esportiu Berga

“Són quatre mesos que he estat fora i ha estat molt difícil. Em falta recuperar molt múscul i físic però tornar a jugar era important. Va ser una emoció molt gran. S’ajunten una sèrie de sentiments junts i és brutal. El Berga és com una família i els he seguit sempre, tot i no poder jugar. Sempre que jugaven pujava a veure’ls i quan hi havia sopar després de l’entrenament dels divendres, també. Diumenge l’equip tenia ganes de fer un bon partit i va sortir molt bé. De cara a l’any que ve, veig la gent molt il·lusionada en el projecte. Tocarà reforçar-nos una mica més aquest estiu però jo veig un bloc capaç de fer coses maques la temporada que ve.”

Gerard Martínez Joan Prat Segona Catalana

Comentaris