Muntanya

Núria Picas abandona l’ascens del Makalu

Núria Picas abandona l’ascens del Makalu
L'atleta al moment d'iniciar l'ascens. NÚRIA PICAS

L’esportista manresana veïna de Berga, Núria Picas, ha hagut d’abandonar l’ascenció al Makalu (8.481 metres). L’atleta, que havia tornat a reprendre l’intent truncat del 2015, ha començat a trobar-se malament als 7.900 metres d’alçada i, conscient de l’exigència del repte, ha decidit tornar enrere.

El primer intent de Picas de completar el cim va ser l’any 2015 juntament amb Ferran Latorre. Malauradament, en aquella ocasió van viure en primera persona el terrible terratrèmol de Nepal, que va endur-se la vida de milers de persones i va provocar l’avortament de l’ascensió dels esportistes. Amb el record de les víctimes molt present, l’esportista del Bages havia tornat aquest mes per a poder completar el seu primer vuit mil amb la companyia, en aquesta ocasió, del berguedà Xavi Batriu i el manresà Salva Figueras.

El passat dimecres 17, la mateixa Picas anunciava a través de les xarxes socials que iniciava el tram final de l’ascens. Les condicions meteorològiques han permès que aquesta matinada l’equip pogués fer l’intent d’arribar al cim, però un dolor al pit prop dels 7.900 metres ha obligat a l’atleta a retirar-se per ser avaluada per un equip mèdic a Katmandú. El seu equip ha confirmat que la corredora catalana ja es troba millor, si bé segueix en observació.

Himàlaia Makalu Núria Picas

Comentaris