UE Avià

L’Avià baixa a Segona després de perdre un derbi descontrolat contra el Manresa (0-2)

L’Avià baixa a Segona després de perdre un derbi descontrolat contra el Manresa (0-2)
Els jugadors de la Unió Esportiva Avià abandonen el terreny de joc capcots. MARC CANTURRI

A Segona. La Unió Esportiva Avià ha consumat aquesta tarda el descens matemàtic a Segona Catalana després de perdre per 0 a 2 en el derbi de la Catalunya central contra el Manresa. Els avianesos han fet un mal partit: molt espesos en atac i amb errors en defensa que han decantat el marcador a favor del bàndol bagenc. A més, el resultat certifica la permanència del Manresa, dirigit des de mitjans de temporada per Albert Garcia, exentrenador de l’Avià, i Víctor Vera, també extècnic avianès.

El partit ha començat de la pitjor manera possible per als interessos de l’Avià. Els jugadors de Xavi Díaz han sortit malament, poc concentrats i una manca de contundència al darrera que ha acabat propiciant el 0 a 1. Ha arribat al minut 4 de joc, en una jugada per banda esquerra, amb passada de la mort i rematada a plaer de l’exavianès Sergi Soler.

A partir d’aquí, l’Avià, que havia sortit amb línia defensiva de 5, ha passat a jugar amb un 4-3-3 amb l’objectiu de capgirar l’escenari i remuntar el partit. No ha pogut. L’atac ha estat molt espès, sense massa idees i amb poques pilotes franques. El partit s’ha convertit en una batalla al mig del camp, on les garrotades ressonaven més que la tècnica, i això no ha beneficiat en absolut els locals.

A les acaballes de la primera meitat, però, els de Xavi Díaz han tingut les millors ocasions de tot el partit. Primer, Max s’ha emportat amb el cap una pilota dividida per encarar el porter manresa però el defensa ha aixecat el peu fins l’alçada del seu cap i l’ha desestabilitzat. L’àrbitre ha fet la vista grossa i ha decidit no xiular un penal que semblava força clar.

Escassos minuts més tard, Claret n’ha tingut una altra: el migcampista de Puig-reig s’ha fet espai a l’interior de l’àrea petita i ha xutat entre pals davant la sortida del porter, però aquest últim ha aconseguit refusar el xut a córner. Amb el córner moriria el primer temps.

A la represa, l’Avià ha introduït un canvi per explotar el joc per bandes: Jona ha deixat el seu lloc a Pol Pintó. Però avui no era el dia. Tots dos equips han protagonitzat una segona part plena d’interrupcions, on s’ha jugat poc i malament. El Manresa ha cedit la possessió a un Avià més faltat d’idees que mai i això ha propiciat uns segons 45 minuts sense gairebé ocasions.

A les acaballes i quan els nervis i la impotència de veure’s descendit han començat a apoderar-se dels jugadors avianesos, el porter Sergi Solanich ha deixat anar la cama després d’anticipar-se al davanter rival i blocar la pilota. L’àrbitre ho ha vist i ha decretat penal: d’una jugada que estava totalment controlada s’ha passat al llançament des dels 11 metres. Gol, 0 a 2 i sentència.

Alguns jugadors manresans han celebrat el gol davant el rival i això ha encès els ànims d’alguns futbolistes de l’Avià. En els darrers minuts de partit, la impotència i el descontrol s’han apoderat dels locals. Era un dels pitjors escenaris amb els quals es pot topar un futbolista: baixar de categoria davant el gran rival de la lliga. Amb el 0 a 2 i molts nervis ha mort el partit.

El post-partit: Avià 0 Manresa 2

xavi-diaz-rodonaXavi Díaz Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Amb la sensació que el nostre objectiu era competir fins al final i veure on ens portava la competició. Han passat moltes coses i avui l’equip no ha tingut el dia. L’actitud dels nanos és espectacular. No em puc queixar de res. Portàvem molts partits amb moltes ocasions de gol però avui ens ha faltat això. Sabíem que era un equip que costava molt generar-li perill. Només tinc paraules d’agraïment per als jugadors perquè s’han esforçat al màxim. Ha estat un any difícil, molt difícil.”

mikilopezMiki López Capità de la Unió Esportiva Avia

“He vist que una de les claus és que no hem sortit endollats i no et sabria dir per què. Hem estat molt lluny que el dia del partit de l’Horta. Sabem que una de les dificultats és el camp però també hi juguen els rivals. El vestidor està dolgut. No és un cop dur que no t’esperes perquè ja sabíem que podia passar. Però sí que és dur perdre la categoria a casa davant la gentada que ha vingut i contra el Manresa. Volíem donar una bona imatge tot i baixar, i no ha estat així. Hi ha jugadors que els ha costat encaixar la celebració del Manresa. Ara hem d’oblidar la mala dinàmica i donar una bona imatge a Ripollet, i si es pot guanyar millor. Després vindran les vacances i tothom ha de reflexionar sobre el seu futur. Ara bé, penso que la gent que s’estimi aquest club ha de fer un pas endavant perquè aquest equip mereix tornar a ser a Primera Catalana a curt termini.”

Futbol Primera Catalana

Comentaris