Handbol

Llums i ombres en una altra temporada d’aprenentatge per a l’Handbol Berga

Llums i ombres en una altra temporada d’aprenentatge per a l’Handbol Berga
El porter Gerard Remolà, a punt de rebre un xut, en un partit d'aquesta temporada. ALEIX CAMPRUBÍ

La temporada 2016-2017 ha sigut, per a l’Handbol Berga, una temporada amb punts molt positius, però d’altres de ben negatius. Si per una banda el conjunt ha millorat i ha après a gestionar més certes situacions, especialment a nivell individual, d’altra banda ha desaprofitat una clara oportunitat de mantenir-se a Tercera catalana. L’equip va aconseguir un bon grapat de punts a mitja temporada, que li permetien arribar al final amb opcions de quedar fora del descens aconseguint-ne pocs més dels que tenia. Que les lesions i les baixes laborals han castigat, influenciat i afectat negativament a l’equip és innegable, però això no pot servir d’excusa. L’equip ha arribat al final amb opcions, que és el que era més complicat, però no ha executat l’oportunitat i perd la categoria per mèrits propis.

Tot i això, amb aquests problemes, sumats a les dificultats d’entrenar més d’un dia a la setmana, que aquest equip hagi aconseguit bones victòries i hagi estat a la lluita fins al final és un èxit que s’ha de reconèixer. Després de pujar havent quedat a mitja taula a Quarta i mantenir-se per falta d’equips a altres categories aquest darrer any, la tasca que tenia l’equip per davant era molt complicada i era bastant difícil creure en les possibilitats reals de salvació.

Ara, però, és el moment de mirar endavant. El futur immediat potser no és del tot esperançador, però sí que ho és a mitjà termini. D’una banda, perquè en els pròxims anys l’equip estarà format per una generació de jugadors joves però amb prou experiència i bagatge per a presentar un bon nivell esportiu i aconseguir gestionar els partits de la millor manera. D’altra banda, també s’han d’incorporar els jugadors de l’actual equip cadet, que han aconseguit crear un bloc compacte i molt competitiu que és, sens dubte, el futur de l’handbol a la ciutat.

I és un futur esperançador també amb l’entrada de la nova junta. El canvi en la direcció de l’equip ha d’aprofitar la bona feina que ha fet el grup de la presidenta Laura García i seguir per aquell camí, millorant els aspectes que puguin haver estat més fluixos. El club ha de fer un canvi en la conducció, però no ha de variar del camí de fer una aposta decidida per la base.

cadet

QuicoSanzRetallQuico Sanz Entrenador Handbol Berga

“Ha sigut una temporada amb alts i baixos. L’inici va ser fluixet, una mitja temporada prou bona i un final de temporada bastant dolent. Vam tenir la salvació a 4 punts i amb 7 partits no els vam poder fer. Això no és positiu, ens havíem d’haver salvat. Hem tingut una temporada difícil, amb lesions, sense tenir mai la plantilla a tope, que sempre ha sigut curt… i a final de temporada els pilars de l’equip va arribar força cremats. S’ha pagat car. No hem tingut continuïtat a nivell d’equip i no tot l’equip ha pogut anar a tope, no hem tingut una bona segona unitat. Quan hem jugat en igualtat de condicions, hem pogut guanyar equips de la part alta. Hem perdut punts que no havíem de perdre. Tot i això, hem competit a la majoria de partits, en una categoria complicada i contra uns rivals difícils”.

“A l’inici no ho tenia gaire clar que ens poguéssim salvar. Quan vam sumar els 14 punts, pensava que la salvaríem sense problemes. No han sortit les coses com havien de sortir”.

Laura García Presidenta Handbol Berga

“La temporada no ha estat ni del tot negativa, ni del tot positiva. Per una banda, hem tingut un equip competitiu en el 90% dels partits, però, per altra banda, no hem salvat la categoria. Sense que serveixi d’excusa, les lesions han castigat a la plantilla. El tram central de la temporada va ser el millor, sumant 14 punts i podent lluitar per la categoria. Va faltar assertivitat a la pista al tram final, ja que vam perdre punts per pocs gols. Ha sigut una temporada d’aprenentatge”.

“Esperava salvar la categoria, en sumar aquests 14 punts a mitja temporada, guanyant a Terrassa, Montgrí i al Manyanet. Les lesions i el desgast dels jugadors han fet que no mantinguéssim la categoria”.

“A nivell de club valoro molt positivament la temporada. Els cadets han entrat a la fase d’ascens i els alevins, després de dos anys a la nostra escola, han jugat la primera temporada de competició i han fet un bon paper. L’escola segueix creixent, per la qual cosa l’handbol té futur, cosa que em dóna una gran satisfacció. Ara toca seguir treballant”.

verdaguerretallArnau Verdaguer Jugador Handbol Berga

“La valoració no és positiva. Un dels principals objectius era mantenir la categoria. Tots els jugadors hem tingut una millor a nivell individual, però com a equip podríem jugar a un nivell molt més alt”.

“Al principi de temporada confiava a mantenir la categoria. Ens han penalitzat les lesions, manca de compromís i la falta de joc en equip. Podem recuperar la categoria aviat, i mantenir-la”.

traveAgusti Trave Jugador Handbol Berga

“Estic molt negatiu amb aquesta temporada. Hem estat faltats de ritme d’entrenament, amb una plaga de lesions, un equip molt jove i una categoria molt exigent. A això s’hi han sumat errors arbitrals i la mala gestió dels horaris dels partits, tenint en compte que és un equip que surt els dissabtes a la nit. Al principi de la temporada molts jugadors volien un canvi, que no es va produir, cosa que va comportar una desertada general, tanmateix com per estudis, lesions, feines, viatges i amors, però tot queda dins del vestuari”.

“Coneixen la postura de la majoria de jugadors dins el vestidor, ja sabia que no mantindríem la categoria. No es pot dependre aquesta categoria del rendiment de 3 jugadors possibles promeses. Si no demostren les coses a cada partit, costa molt ser regular”.

ponsMarc Pons Representant Handbol Berga Fans

“La valoració global és positiva. Els jugadors han madurat i els joves han agafat més responsabilitat. S’han vist molt bons partits amb les baixes dels veterans i el joc ha millorat encara que no acompanyin els resultats. Falta treball físic i constància, treballar i tenir consciència d’equip, però aquest conjunt té molt potencial”.

“Esperava que l’equip és salves, tot i no merèixer la categoria, ja que l’equip porta dues temporades en una lliga que no ha fet mèrits per ser-hi. En altres circumstàncies, l’equip s’haguera salvat, però en els esports juguen tots els factors i no ha pogut ser. Esperem amb molta il·lusió la temporada vinent, omplint el pavelló i al seu costat com hem fet fins ara! #Valors”.

pemiJosep Maria ‘Pemi’ Serarols Fotògraf Handbol Berga

“En aquesta temporada s’ha vist una evolució clara respecte de la temporada passada. Hi ha hagut moments on s’ha jugat molt bé. S’han guanyat partits importats i se n’han perdut molts per no saber-los rematar. La primera meitat va haver-hi sensacions molt bones, que van desaparèixer a la segona”.

“Jo esperava que aguantessin la categoria. La temporada vinent han de pujar, tenen la capacitat per fer-ho”.

agustí travé arnau verdaguer Berga Handbol handbol berga handbol berga fans josep maria pemi serarols laura garcia marc pons quico sanz

Comentaris