UE Avià

L’Avià assalta el camp del líder i segueix viu en la lluita per la salvació

L’Avià assalta el camp del líder i segueix viu en la lluita per la salvació

Estan vius. La Unió Esportiva Avià ha fet el que ningú esperava. Ni el miler d’aficionats que hi havia avui al camp de l’Horta ni la doble batzegada que ha patit l’equip en veure com el rival empatava en dues ocasions. Res ha estat suficient per fer abaixar els braços a l’equip i la recompensa, aquell gol que tant s’ha trobat a faltar en moltes jornades aquest any, ha arribat en temps afegit. 2 a 3 al camp del líder i injecció d’il·lusió per encarar els dos partits que queden pel final de lliga.

No ha estat fàcil. L’Horta no ha jugat malament, ni molt menys, però ha estat molt erràtica. Els barcelonins han tingut nombroses ocasions de gol, però els homes de Xavi Díaz han resolt amb solvència els atacs en contra. Els avianesos no han anat mai per darrera en el marcador i, de fet, han gaudit de trams de partit de domini. En línies generals, l’Horta ha tingut més la pilota, però quan els visitants gaudien de possessió també oferien els seus arguments.

El partit ha començat amb certa igualtat. Uns i altres han gaudit d’oportunitats però l’únic equip que ha estat capaç d’avançar-se ha estat l’Avià. Al minut 25, Max ha fet un bon xut que el porter de l’Horta, Adrià Buetas, ha aturat, però Miki Poveda, atent al refús, ha avançat els seus.

A partir d’aquí, l’Horta, conscient que una victòria avui era mig campionat, s’ha bolcat a l’atac i ha serrat les dents. Però els del Berguedà han sabut patir i el resultat al descans era el 0 a 1. L’escenari deixava entreveure que la segona part seria no-apta per a cardíacs. L’Horta no tenia cap mena d’intenció d’abaixar el pistó i l’Avià sabia que estava en el camí correcte per treure alguna cosa positiva del camp del líder.

Així ha estat. Els locals han sortit més forts que mai a la represa. El porter Solanich ha hagut d’intervenir just començar i, al cap de quatre minuts, Xavi Torrent ha fet l’empat en una bona jugada trenada. Abans, però, l’àrbitre havia anul·lat un gol a l’Avià per fora de joc dubtós. El cas és que tot tornava a començar.

Els visitants, però, lluny de tirar la tovallola, han avançat línies per buscar la victòria i han gaudit dels seus millors minuts de joc. Fruit d’això, al minut 77, Max ha provocat un penal al límit de l’àrea i el propi davanter l’ha transformat per acostar l’Avià al triomf. Però tocaria suar sang en els gairebé 20 minuts que s’han acabat jugant a partir del gol.

D’entrada, cinc minuts més tard, l’Horta ha empatat en un penal també polèmic on l’àrbitre interpreta que hi ha mans d’Edgar Manchado dins l’àrea, tot i que l’esfèric semblava haver colpejat la cara del futbolista. El penal l’ha transformat Sergi Arranz.

Arran del gol, l’Horta s’ha tornat a llançar a l’atac i l’Avià ha començat a acusar el desgast de tot el partit. Malgrat tot, uns i altres han arribat vius al temps afegit i l’èpica ha donat la victòria als visitants. Al minut 94, els avianesos han muntat una contra ràpida i, després d’un mal refús, la pilota ha quedat morta a l’àrea petita i Poveda, altre cop atent, ha fet el gol de l’esperança. S’arribaria fins el minut 97, però el 2 a 3 ha estat definitiu.

El post-partit: Horta 2 Avià 3

xavi-diaz-rodonaXavi Díaz Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Estic molt orgullós dels meus jugadors. Anàvem al camp del líder amb moltes baixes i jugadors tocats, però hem estat a l’alçada. Som conscients que és molt difícil. El discurs és el mateix que la setmana passada. Hem de guanyar i esperar que els altres perdin. No ens queda més que seguir treballant. Portem 10 punts dels últims 15 i el cos tècnic està molt content del treball dels jugadors i del canvi de dinàmica. La llàstima és que sembla que ens faltarà un meset més de competició per acabar d’arreglar la situació. Però fins que hi hagi opcions, ens hi deixarem la pell”.

MIKI-POVEDA_rodoMiki Poveda Jugador de la Unió Esportiva Avià

“Ha estat un dia molt emotiu. La victòria encara ens dóna esperances i crec que aquest equip es mereix dies com el d’avui per tot el que ha passat durant la temporada. Avui s’ha fet justícia per tots els punts que hem perdut i no mereixíem perdre. Ara toca afrontar els partits que queden amb il·lusió i orgull. S’han de guanyar com sigui i hem de disfrutar perquè arribin els resultats. Nosaltres ens preocupem únicament de jugar i guanyar els partits. Si els rivals guanyen o perden és un aspecte que no depèn de nosaltres i, per tant, no cal capficar-s’hi”.

Primera Catalana

Comentaris