UE Avià B

L’Avià B salva la categoria i es confirma com la revelació al grup 6 de Tercera Catalana

L’Avià B salva la categoria i es confirma com la revelació al grup 6 de Tercera Catalana
El filial de l'Avià s'ha assegurat la permanència. TWITTER (@UE_Avia)

L’Avià B s’ha convertit en l’autèntica revelació al grup 6 de Tercera Catalana, anomenat per a molts “el grup de la mort” per la dificultat dels desplaçaments. El conjunt avianès s’ha salvat matemàticament quan només falten tres partits pel final de la lliga. De fet, els homes de Lluís Fornell fa setmanes que saben que l’avant-penúltim classificat no els atraparà, però aquest cap de setmana s’han assegurat que tampoc seran víctimes dels descensos compensats que tornaran a afectar el futbol català.

Després de tres victòries i un empat en els últims quatre compromisos, els avianesos ocupen una còmode 7a plaça amb 45 punts i se situen a onze punts del quart classificat per la cua. Aquest últim cap de setmana el filial avianès es va imposar al Masquefa, cuer de la categoria i descendit des de fa setmanes, per un còmode 0 a 2.

L’Avià B va pujar a Tercera Catalana per sorpresa i a última hora. Després de la sacsejada moral que va suposar perdre la primera posició en el darrer partit de lliga -en favor del Sant Salvador de Cercs- i perdre la promoció d’ascens a Viladrau, els avianesos van veure com la Federació els oferia una plaça vacant a Tercera.

Faltava un equip per completar les lligues però no era al grup 7, on sobre el paper hauria de jugar un equip del Berguedà, sinó al 6, amb equips del Vallès i diversos barris de les dues grans ciutats de la zona, Terrassa i Sabadell. Era un repte complicat però el club el va acceptar i l’ha superat amb escreix. El filial avianès s’ha fet fort quan la situació ho requeria i, exceptuant un parell de mals partits, només ha cedit empats a casa contra rivals de la part alta de la classificació.

Ara, si no hi ha sorpreses, el conjunt del Berguedà podrà passar al grup 7, de manera que la temporada vinent s’enfrontarà, com a mínim, a un rival veí: el Puig-reig. A més, caldrà veure si el Sant Salvador acaba salvant la categoria, ja que a hores d’ara és fora de la zona de descens però està empatat a punts amb el primer dels tres equips que baixarien.

Grup 6 Masquefa Permanència salvació Tercera Catalana

Comentaris