Atletisme

Doblet berguedà a la I Cursa de Muntanya Solidària “Bombers amb Causa” de Cercs

Doblet berguedà a la I Cursa de Muntanya Solidària “Bombers amb Causa” de Cercs
Dos participants durant la prova. JOSEP MARIA SERAROLS

La I Cursa de Muntanya Solidària “Bombers amb Causa” s’ha disputat amb èxit, aquest cap de setmana, a Sant Jordi de Cercs, amb més d’un centenar de participants. Comptava amb dos recorreguts: un de 25 quilòmetres que va transcorre tant per una infraestructura minera, com per una carena amb unes vistes espectaculars del Prepirineu al nord i de la Catalunya Central al sud, i un segon de 10 quilòmetres que comparteix un primer tram amb el recorregut de la cursa llarga.

El guanyador de la prova principal ha estat Marc Vilà (Algèmica Team), de Berga, amb un temps de 2 hores, 7 minuts i 5 segons. L’han seguit Francesc Ferrer, amb 2 h, 12 m i 17 s, i Marc Cunill, amb 2 h, 18 m i 53 s. En la categoria femenina qui s’ha imposat ha sigut la corredora d’Olvan Judit Franch (Mountain Runners del Berguedà) acabant amb un temps de 2 hores, 41 minuts i 30 segons. Han completat el podi Gemma Navarro, amb 2 h, 52 m i 13 s, i Mònica Graciano, amb 3 h, 14 m i 58 s.

podimasculipemiserarols

Pel que fa al recorregut curt, Eduard Garcia ha arribat en primera posició entre els homes, amb un temps de 57 minuts i 22 segons, mentre que Jordi Serra ha marcat un temps d’1 h i 50 s i Sisco Torradeflot ha fet 1 h, 16 m i 42 s. En categoria femenina la millor és Vanesa Chirveches (JAB Berga) amb un registre d’1 hora i 54 segons, seguida de Judit Corominas (JAB Berga) amb una marca d’1 h, 16 m i 42 s i Clara Comellas, que tanca el podi amb 1 h, 22 m i 4 s.

podifemenipemiserarols

Més enllà de l’activitat esportiva de diumenge, durant el cap de setmana, i en el marc de la cursa, es van realitzar altres activitats per als acompanyants i familiars dels corredors. A més, dissabte es va disputar una cursa infantil a les 5 de la tarda al pavelló poliesportiu de Sant Jordi de Cercs.

El projecte solidari “Bombers amb Causa”

La iniciativa d’organitzar aquesta cursa de muntanya solidària va néixer en el marc del projecte dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu, “Bombers amb causa”, al qual s’hi ha volgut sumar l’Ajuntament de Cercs. És per aquest motiu que totes les inscripcions per a la cursa, tant les d’aquells participants que participaran en la prova esportiva com les inscripcions de dorsal 0, es destinen íntegrament al mateix projecte solidari.

Amb l’organització de la “Cursa de Muntanya Bombers amb Causa”, tant els Bombers de la Generalitat com l’Ajuntament de Cercs busquen fomentar les accions solidàries, en aquest cas, aquelles accions a través de les quals s’obtenen fons que ajuden en la investigació de les malalties infantils. El foment de la pràctica d’esports a la muntanya de forma segura, un àmbit en el qual els Bombers de la Generalitat tenen un paper destacat, n’és un altre dels objectius del projecte.

La cursa també compta amb la col·laboració d’altres entitats que s’han volgut sumar a la causa solidària. En aquest sentit, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) es fa càrrec de les assegurances dels corredors inscrits a la cursa.

bomberscercspemi2

FOTOS: Josep Maria Serarols

Bona representació berguedana a la Cursa de Bombers de Barcelona

Aquest diumenge també es va disputar la tradicional Cursa de Bombers de Barcelona, amb bones marques de dos atletes berguedans. D’una banda, Guillem Fernández (JAB Berga) va finalitzar els 10 quilòmetres en 13a posició i un temps de 32 minuts i 9 segons. En categoria femenina, en clau berguedana va destacar Núria Cascante (JAB Berga), que va acabar amb un temps de 39 minuts i 34 segons, arribat en la 16a plaça.

guillemfernandezbombers3

FOTO: Fernández participant en la prova, a la part esquerra de la imatge. CURSA DE BOMBERS DE BARCELONA.

 

bombers amb causa Cercs cursa bombers sant jordi de cercs

Comentaris

 • Carles

  Hi ha un error en la classificació masculina a la cursa de 25 Km. En segona posició va entrar Francesc Ferrer.

  • http://www.aquibergueda.cat Aquí Berguedà

   Hola!

   Gràcies per l’observació, ho rectifiquem al text de la notícia.

   Gràcies per seguir-nos!

   Salutacions,
   Redacció d’Entre Rivals