UE Avià

Intent frustrat d’acostar-se a la salvació (2-0)

Intent frustrat d’acostar-se a la salvació (2-0)
Max Morell, un dels jugadors destacats al camp del Martinenc, en un partit de fa uns mesos a Avià. ALEIX CAMPRUBÍ

Ocasió desaprofitada. La Unió Esportiva Avià ha perdut aquest diumenge al camp del Martinenc i no s’ha pogut sortir beneficiat d’una jornada en què la majoria d’equips de la zona baixa han punxat. Tot i fer un bon partit i gaudir d’ocasions per, com a mínim, puntuar, els avianesos han caigut per 2 a 0 al camp del millor equip de la categoria a la segona volta.

Els homes de Xavi Díaz han sortit adormits. En els primers instants els del Berguedà arribaven tard a la pressió, perdien amb facilitat i els costava molt generar perill. En canvi, el Martinenc ha sortit amb força i s’ha aconseguit avançar al minut 4.

Era l’1 a 0 però quedava molt partit i hi havia temps de reacció. Els avianesos han pogut aturar l’envestida barcelonina amb un parell de canvis en l’esquema tàctic de l’equip: del 5-4-1 han passat al 5-3-2 per tal de recuperar pilotes més amunt i guanyar presència a l’àrea rival. Ha funcionat. Poc a poc, els de Xavi Díaz s’han anat refent i han començat a gaudir d’ocasions. A les acaballes del primer temps, però, el Martinenc n’ha tornat a tenir una de clara: l’atac s’ha plantat sol davant Solanich però el porter ha aturat magistralment i ha mantingut el desavantatge mínim en el marcador.

A la represa, el Martinenc ha sortit disposat a sentenciar però l’Avià ha seguit ferm a darrera en uns primers minuts en què el rival apretava de valent. Amb el pas dels minuts, els avianesos s’han tornat a aproximar a la porteria barcelonina i les ocasions per restablir la igualada han anat sorgint. La més clara, sens dubte, ha estat de Lariño, que ha rematat de cap una falta lateral i ha obligat al porter a emplear-se a fons per salvar el gol.

En vista que s’aproximava el xiulet final, l’Avià ha avançat línies per intentar esgarrapar algun punt. A les acaballes, l’equip s’ha llançat a l’atac i, conseqüentment, ha deixat més espais en defensa. I això és el que ha aprofitat el Martinenc. Amb el temps pràcticament complert, un contracop ha estat suficient per agafar la defensa desprevinguda, fer el segon i sentenciar l’enfrontament.

El post-partit: Martinenc 2 Avià 0

xavi-diaz-rodonaXavi Díaz Entrenador de la Unió Esportiva Avià

Hem fet un partit molt bo contra el millor equip de la segona volta. Té molt bons jugadors i està en una dinàmica molt i molt bona. L’equip, però, ha treballat bé i ha dominat diversos trams de partit. Però aquest partit s’ha decidit per l’encert a les àrees i nosaltres no hem estat fins. Queden 12 punts i estem a 5 de la salvació. La setmana que ve hi tornen a haver enfrontaments entre equips de baix i intentarem guanyar el Mollet, que no s’hi juga res, i sortir-ne beneficiats.”

Futbol martinenc Primera Catalana

Comentaris