Bàsquet Berga

A Segona amb un sever càstig però el cap ben alt (59-88)

A Segona amb un sever càstig però el cap ben alt (59-88)
Marc Borrellas d'esquenes, en un moment del partit. ALEIX CAMPRUBÍ

El Beep Bàsquet Berga tornarà a Segona catalana, després de l’ascens de l’any passat, fruit de la derrota contundent d’aquest cap de setmana en la visita del Martinenc, per 59 a 88. L’equip necessitava guanyar i esperar un miracle, però el líder, que només ha perdut un partit i ja és equip de Copa, ha sentenciat l’enfrontament en el darrer parcial.

oleguerL’inici del partit ha estat força igualat, amb intercanvi de cistelles amb dos equips que es posen dificultats mútues per anotar. Tot i això, en el tram final els visitants s’aprofiten de les imprecisions ofensives del Berga i les errades defensives, i amb un triple sobre la botzina fiquen el 10 a 22 al final del quart. En el segon, el partit segueix pel mateix camí, amb un Berga fent mans i mànigues per anotar i frenar defensivament el Martinenc. El Beep s’acosta en un tram de desencert ofensiu del rival, però la renda no baixa gaire. Un canvi de defensa zonal a l’home a tota la pista ajuda a fer que els locals, sumant alguns tirs lliures, es reincorporin al partit i s’acostin a 6, per arribar al descans 25 a 32.

tinto (7)El Berga surt a la segona meitat com al final de la primera, amb una pressió intensa i arriscant. El rival, però, troba les solucions per desempallegar-se, en moments on els locals mostren aparents facilitats defensives, anotant de totes les maneres i també gràcies a segones jugades. Al final, però, el Beep aconsegueix mantenir-se viu i s’arriba als darrers 10 minuts amb 45 a 52. L’inici de darrer parcial mata el partit. El Martinenc s’escapa de seguida a 16 punts, i el temps mort local no serveix pràcticament de res, ja que la renda segueix pujant fins a un màxim avantatge de 30 punts. Els visitants aconsegueixen anotar 7 triples en aquest parcial, dels 12 de 25 del total del partit. Amb aquest panorama, els berguedans volen maquillar el marcador, però el rival demostra que és una màquina ofensiva i situa el definitiu 59 a 88.

riu

En línies generals, tots els jugadors han aportat a la seva manera. El que més ha anotat, però, ha sigut Oleguer Cruz, amb 16 punts, seguit d’Oriol Tintó amb 14 i Jordi Riu amb 8.

Aquesta és la 21a derrota que acumula el Beep Berga, per només 7 victòries, que el deixen matemàticament fora de la lluita pel descens, a la darrera plaça. El rival de la setmana vinent serà el Lliçà d’Amunt, que visitarà Berga com a 2n classificat amb 20 victòries.

edo

hugretallHug Tuyet Segon entrenador del Beep Berga i president del club

“No hem fet un mal partit. Ens hem enfonsat en el darrer quart. Estàvem a 7 punts amb el líder a falta de 10 minuts, i això ha sigut l’esforç màxim. A l’inici del quart, els ànims han decaigut i hem arribat on podíem ajudar. Tothom ha fet el partit que havia de fer i no hem jugat malament. Contents d’haver aguantat tres quarts i haver-los fet patir. Al final, el talent ha sortit a la llum. Els jugadors estan compromesos amb els dos partits que resten, amb ganes i anant a gaudir”.

oleguerretallOleguer Cruz Jugador Beep Berga

“La d’avui és una derrota raonable, ja que és el primer i només ha perdut un partit. És un equip amb jugadors d’una o dues categories superiors. L’any passat van pujar sense cap derrota. Hem aguantat els dos primers quarts, inclús fins al tercer, però tenen un plus de qualitat més. Quan han ficat un seguit de triples s’ha notat que estan un nivell per sobre, també físicament. Estem a Segona, però anirem a guanyar els dos partits que queden i prepararem la temporada vinent”.

Hugo González Entrenador Martinenc

“És una pena que el Berga hagi baixat. La classificació mostra qui guanya més partits, però no qui treballa millor. Crec que el Manel i el club han fet una feina excepcional. Amb una plantilla tan curta i la quantitat de problemes que han tingut, ho han fet bastant bé. Avui, per exemple, 7 per sota al minut 30 contra el líder, cosa que pocs equips han aconseguit. Se’ls hi ha fet llarg el partit, igual que se’ls hi ha fet llarga la temporada, per la quantitat de problemes que han tingut. Si haguessin competit en igualtat de condicions que la resta, s’haurien salvat segur, ja que han fet una feina excepcional”.

banqueta1

Bàsquet Bàsquet Berga beep berga Berga Hug Tuyet manel de haro oleguer cruz

Comentaris