Muntanya, Natació

El Berguedà acull aquest juny una prova pionera al país que alterna la natació i la muntanya

El Berguedà acull aquest juny una prova pionera al país que alterna la natació i la muntanya
El Swimrun La Baells espera un màxim de 200 valents que combinin la natació i la cursa de muntanya. SWIMRUN LA BAELLS

Ser el millor nadant i corrent. Aquest és el repte que planteja Pangea Attitude amb el Swimrun La Baells, una prova que se celebrarà per primer cop al Berguedà el dia 10 de juny i que acollirà un màxim de 200 valents que s’atreveixin a competir combinant l’aigua i la muntanya. Els organitzadors ho defineixen com “un repte per a tots els amfibis del trail i la natació”.

Amb sortida i arribada a Vilada, el Swimrun tindrà 22 quilòmetres i comptarà amb 5 trams de terra i 4 d’aquàtics alternats en una carrera sense transicions ni interrupcions. En total, 19 quilòmetres a peu per la serra de Picancel, i 3 nedant, al pantà de La Baells, amb un màxim de 948 metres de natació de forma continuada.

La cita començarà a les 9 del matí i comptarà amb 5 avituallaments repartits per tot el circuit i esmorzar a l’arribada. Les inscripcions ja es poden fer a través de la web de la prova. S’hi pot participar de forma individual per 45 euros, o bé en parella, pagant 40 per persona. Sols o acompanyats, els participants tindran un màxim de 6 hores per completar el circuit.

Les inscripcions inclouen una samarreta oficial de l’esdeveniment, un gorro de natació, el servei dels avituallaments, assegurança d’accidents pel dia de la carrera, assistència mèdica amb embarcacions, ambulància, guarda-roba, dutxes, cronometratge, premis per als guanyadors i esmorzar.

El swimrun és un esport originari de Suècia. L’any 2006 Ötillo es va convertir en la prova competitiva més extrema del món. La idea era fer una cursa per l’arxipèlag d’Estocolm on els participants haguessin d’alternar mar i terra. Durant els set primers anys de vida de la prova, Ötillo va ser l’única cursa amb aquestes característiques que es podia realitzar arreu del món. Ara, però, amb l’arribada del Swimrun La Baells, l’esport també es pot practicar a Catalunya i, en concret, al Berguedà.

Cursa de muntanya cursa de natació Pantà de la Baells Swimrun La Baells

Comentaris