CE Olvan

L’Olvan baixa de categoria, onze temporades després de l’ascens a Segona Territorial

L’Olvan baixa de categoria, onze temporades després de l’ascens a Segona Territorial
La plantilla de la temporada passada (2015-2016) del CE Olvan. CEDIDA

L’Olvan jugarà a Quarta Catalana la temporada vinent. Onze temporades després de l’històric ascens a Segona Territorial, l’any 2006, i havent superat l’exigent reestructuració del futbol territorial de l’any 2011, els olvanesos descendiran a la darrera divisió del futbol català.

A falta de sis jornades pel final, l’equip és cuer a Tercera Catalana, amb només 6 punts, i té a 21 la salvació, que curiosament a hores d’ara marca un altre club berguedà, el Sant Salvador de Cercs, amb 27 punts. La victòria dels cercorins abans de Setmana Santa en el derbi comarcal contra el Puig-reig (2-0), combinada amb la derrota dels olvanesos al camp del Cardona, va confirmar la malaurada notícia: la permanència és matemàticament impossible.

La temporada de l’equip, un dels clubs més modestos de la categoria, no ha estat gens bona. Els berguedans només van ser capaços de sumar un punt en tota la primera volta i la primera victòria del campionat va arribar en el primer partit de la segona volta. Va ser un triomf sonat, 5 a 1 contra el Viladecavalls, però no tindria continuïtat. Des de llavors, només dos empats a casa, contra Fruitosenc i Mirasol, que no han estat ni de bon tros suficients per apartar l’equip del semàfor vermell de la classificació.

Un modest consolidat

Cada temporada que l’Olvan ha jugat a Tercera Catalana ha estat d’entrada una incertesa. L’equip sempre s’ha erigit com un dels més modestos de la categoria (sovint el més petit de tots) però s’hi ha anat consolidant. Altres clubs propers geogràficament com el Navàs o el propi Sant Salvador de Cercs, que aquest any també és a la lliga, no han aconseguit l’estabilitat que els olvanesos han mantingut durant més d’una dècada. Aquest any, però, no ha pogut ser.

Enrere queda la temporada 2005-2006, quan l’Olvan es va proclamar flamant campió de Tercera Territorial. Van guanyar la lliga en sumar 79 punts, guanyant 25 partits i cedint una sola derrota i 4 empats en tot el campionat. L’únic equip que va ser capaç de fer ombra a l’Olvan va ser l’Artés, que va acabar la temporada en segona posició, a 4 del campió.

La primera posició final va suposar l’ascens i les següents temporades van servir perquè l’equip es consolidés a la meitat de la taula de Segona Territorial. La temporada 2010-2011 seria determinant: la Federació va aprovar la reestructuració del futbol territorial i la conseqüent creació de Quarta Catalana. Si l’Olvan volia evitar la Quarta Catalana, havia de quedar per sobre de les sis últimes posicions a Tercera Regional. Ho va fer, i amb escreix. Sisena posició i un lloc garantit a Tercera Catalana. No van córrer la mateixa sort el Berga (16è) i el Navàs (17è), que van baixar a Quarta.

Des d’aleshores, l’Olvan ha estat capaç de mantenir la categoria fins aquest any. De cara a la temporada vinent, els olvanesos es retrobaran amb vells i anhelats coneguts i el Berguedà reviurà, entre d’altres, un derbi que enguany no s’ha pogut veure i que molts han trobat a faltar: l’Olvan-Gironella B.

Comentaris