Descens

El descens d’Avià es consolida al país i entra al calendari de proves de l’Open d’Espanya

El descens d’Avià es consolida al país i entra al calendari de proves de l’Open d’Espanya
Els guanyadors del descens d'Avià del 2016, amb Jordi Junyent a l'esquerra de tot. THE RASTA ROCKETT

El descens en BTT arriba per cinquè any consecutiu a Avià. El cap de setmana de Sant Jordi, el 22 i 23 d’abril, el municipi avianès reunirà els millors pilots de Catalunya en una prova puntuable per la Copa Catalana. A més, però, aquest any la cita s’inclou dins el calendari de l’Open d’Espanya, de manera que els corredors que lluiten pel títol estatal també s’acostaran al Berguedà. L’organització recau en el club BTT Avià Descens Team i, segons ha confirmat el seu president, Jordi Junyent, hi esperen uns 300 participants d’arreu del país i França.

A banda d’encapçalar l’organització, Junyent és un dels grans aspirants a endur-se la victòria enguany. Fa dos anys, el 2015, ja va guanyar i l’any passat va fer podi amb un tercer lloc. Aquest cop somia en repetir la victòria del 2015 però també es conformaria amb una posició que li permetés pujar als llocs de podi de l’Open d’Espanya, una competició que ja està en curs i on ocupa el quart lloc ara mateix.

El descens d’Avià serà la segona de cinc proves del campionat català i la quarta de sis proves de l’Open d’Espanya. La sortida de la prova serà al pla de Capolat i l’arribada al circuit de motos dels Arbres Blancs. Junyent ha explicat que el circuit es manté pràcticament intacte respecte anys anteriors però pateix petites modificacions al tram final. En concret, ha dit, es canviarà l’exigència d’uns salts a les acaballes del recorregut per “fer-los més espectaculars per al públic”.

L’aposta d’Avià per l’esport

L’Ajuntament d’Avià tornarà a col·laborar amb la iniciativa. Segons Patrocini Canal, l’alcaldessa, la prova de descens és “una nova mostra de l’aposta d’Avià per les proves esportives com a motor per dinamitzar el turisme al poble”. Canal, a més, ha explicat que, tot i que en aquest cas la prova sigui d’alt nivell, el municipi també veu amb bons ulls les proves de caire més local com la Volta a la Maria o les 2 hores de resistència.

A banda de l’esforç econòmic del consistori avianès i del club organitzador, el descens d’Avià també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

avia-descens-presentacio-2017

Els horaris

Dissabte 22:

Inscripció de corredors: de 10h a 13.30h.

Entrenaments oficials: de 10h a 13h i de 15h a 18.30h -dues baixades d’entrenament obligatòries-.

Diumenge 23:

Entrenaments oficials: de 8h a 9.30h.

Inici de la primera màniga: 10h (classificatòria).

Inici de la segona màniga: 12h (puntuable).

Entrega de trofeus: 14h.

Descens

Comentaris