UE Avià

L’Avià guanya, cinc mesos després, i recupera la il·lusió (0-3)

L’Avià guanya, cinc mesos després, i recupera la il·lusió (0-3)
Miki Poveda lluita per una pilota amb un jugador de l'Hermes. FP HERMES

L’Avià no s’ha oblidat de guanyar. El conjunt dirigit per Xavi Díaz ha retrobat el camí de la victòria, cinc mesos després, amb una golejada incontestable al camp de la Fundació Privada Hermes per 0 a 3. Tot i els tres punts, els avianesos segueixen cuers però eviten quedar despenjats. Ara mateix, a falta de 6 jornades pel final de la competició i, per tant, amb 18 punts en joc, l’Avià és a 8 punts de la salvació.

El partit va començar animat. Els locals haurien pogut avançar-se en el marcador si haguessin transformat el penal que l’àrbitre va assenyalar al minut 4. El porter Sergi Solanich, però, va aturar el llançament. A partir d’aquí, l’Avià va començar a cuinar la victòria. Els de Xavi Díaz van optar per una pressió alta que els permetia jugar en camp contrari durant bona part del temps. Tot plegat, en un terreny de joc de petites dimensions i davant un rival que optava pel joc directe de manera descarada. L’estratègia va sortir bé: al minut 20, Poveda es va plantar sol davant el porter de l’Hermes però va fallar i el refús el va aprofitar Claret per fer el 0 a 1. Amb aquest marcador i un Avià molt còmode sobre el camp es va arribar al descans.

Les ocasions dels locals eren comptades i l’Avià es mostrava com el que ha volgut ser tot l’any: un equip que cuida la pilota. A la represa, l’Hermes va sortir amb ganes d’empatar però els avianesos van seguir molt seriosos i concedint molt poc al rival. En aquest escenari, l’Avià va trobar l’antídot perfecte per acabar amb la il·lusió local: el gol. En una gran acció de davanter centre, Max Morell va col·locar el 0 a 2 en el marcador al minut 49, a passada de Poveda.

A partir d’aquí, els locals van passar a jugar amb tres defenses i a buscar a la desesperada un gol que els fiqués dins el partit. Llançaven pilotes a l’àrea sense parar però l’Avià les refusava una i altra vegada, ja sigui a través de la defensa o bé per mèrits del porter Solanich. Generaven ben poc i l’Avià seguia disposat a trenar jugades per crear perill. I així va arribar el tercer gol, que sentenciava el partit. En aquest cas, l’autor va ser Poveda, que va saber aprofitar els espais d’una defensa poc poblada per posar el llacet a una victòria anhelada. Restaven 15 minuts i l’Avià en tindria més, però el 0 a 3 seria definitiu.

El post-partit: FP Hermes 0 Avià 3

xavi-diaz-rodonaXavi Díaz Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“La sort que ens ha faltat durant tota la temporada l’hem tingut aquesta jornada. Vam fer un partit molt seriós i amb una molt bona actitud. Tot ens va anar de cara: Solanich va aturar un penal, a dalt vam estar encertats i el rival va topar-se amb una defensa molt sòlida. Jugàvem més al seu camp que al nostre i ells buscaven la contra però creaven 0 perill. Sí que és cert que avançada la segona part van començar a provar-ho a pilota aturada i eren forts, però no els he deixat crear massa. L’equip s’ho mereix.”

rogerclaretretallRoger Claret Jugador de la Unió Esportiva Avià

“Vaig veure un equip molt ben posicionat. Les línies estaven molt juntes i al rival li costava molt crear. Sort que el nostre porter va aturar el penal al minut 4. Si no ho arriba a fer, segur que hauríem entrat en la dinàmica dels partits anteriors i ens hagués costat molt més treure els tres punts. Però el va aturar i l’equip es va animar. Vam estar molt bé i vam optar per jugar fàcil de principi a fi. El vestidor ha recuperat la il·lusió. Sabíem que la victòria havia d’arribar tard o d’hora i en teníem moltes ganes. Ara ens anirà molt bé aquestes vacances per descansar una mica i agafar forces pel que queda de lliga.”

FP Hermes Primera Catalana

Comentaris