C AT Gironella, CE Berga

Berga i Gironella es reparteixen els punts en un derbi tant esperat com descafeïnat (1-1)

Berga i Gironella es reparteixen els punts en un derbi tant esperat com descafeïnat (1-1)

L’esperat derbi comarcal de Segona Catalana ha estat més descafeïnat del que molts esperaven. Gironella i Berga s’han repartit els punts en un partit realment igualat on cap dels dos equips ha sabut imposar-se ni en el joc ni en el marcador. Al final, 1 a 1 amb gols de Pau Ragués, pel bàndol gironellenc, i de Sergi Ruiz, pels berguedans.

La primera meitat ja ha començat amb la tònica que imperaria durant pràcticament els 90 minuts: partit travat, poques ocasions, defenses sòlides i atacs espessos. De fet, a banda d’un parell d’ocasions pel Berga en l’inici del partit i d’un parell més pel Gironella avançat el primer temps, el més destacat abans del descans ha estat la rigorosa expulsió de Dalmau. El col·legiat ha deixat amb 10 els visitants al minut 39 de partit en interpretar que una falta de Dalmau a un davanter gironellenc que es dirigia en carrera a la porteria de Dani Peralta era mereixedora de targeta. Tot i la inferioritat numèrica, però, la igualtat no s’ha trencat en cap moment.

A la segona meitat han arribat els gols. D’entrada, el Gironella s’ha avançat en el marcador amb una bona acció individual de Pau Ragués, que ha fet un eslàlom fins la frontal de l’àrea i ha col·locat la pilota fregant el pal dret de la porteria, lluny de l’abast de Peralta.

El Berga, però, no ha tardat a reaccionar. A l’altra banda del camp, Sergi Ruiz s’ha fet l’empat ell sol. En una jugada que iniciat el propi davanter des de banda, ha sabut trobar l’espai a l’àrea i ha empatat de xut creuat. A partir d’aquí, els berguedans ha semblat que despertaven una mica i que, malgrat la inferioritat, estaven disposats a anar a per la victòria.

Però amb el pas dels minuts, l’embranzida s’ha esterilitzat. En el tram final de partit, donava la impressió que tant uns com altres donaven per bo l’empat: no defugien d’atacar però es mostraven molt prudents a darrera, sense córrer riscos excessius. Amb aquesta tònica i una pila de protestes al cos arbitral, s’ha mort el partit.

El post-partit: Gironella 1 Berga 1

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“Ens han superat els nervis i hem estat francament malament. Hem estat molt erràtics i imprecisos en atac i jo diria que hem fet un dels pitjors partits de la temporada per culpa dels nervis. I em sap greu dir-ho perquè avui hi havia un camp ple a vessar. Amb la seva expulsió semblava que ho podíem solucionar, però no. Quan hem fet  Amb el gol, tenia l’esperança que despertéssim. Estàvem mal posicionats i hem jugat molt malament. En línies generals, et diria que hem fet un dels pitjors partits de la temporada.”

David SafontDavid Safont Jugador de l’Atlètic Gironella

“Penso que hauríem d’haver fet alguna cosa més després de jugar més d’una part amb superioritat. Ens ha faltat tranquil·litat i hem estat imprecisos en atac. Però no crec que haguem fet un mal partit. M’esperava un Berga així i, més, quan els han expulsat un jugador. Ells saben jugar molt bé al contracop i, de fet, han estat a punt de fer-nos el segon en alguna jugada. De totes maneres, jo veia l’equip bé, amb la pilota, i no hem patit massa per conservar l’empat. Sí que és cert que en jugades puntuals et venen al cap els gols que ens han fet últimament en temps afegit però al final avui, per sort, hem pogut conservar el resultat.”

pratcastellaJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“L’empat és molt positiu, tenint en compte tot el que ha passat al terreny de joc i després de jugar durant més d’una part amb un menys. L’àrbitre no ens ha ajudat gens. No ha estat encertat per cap dels dos equips. No acostumo a parlar dels àrbitres però és que aquest no ha xiulat un penal que per mi era clar i que podria haver decidit el partit. A banda d’això, penso que nosaltres tàcticament hem estat molt correctes. La inferioritat no s’ha notat en defensa, però sí en atac, ja que ens costava més arribar. A més, et diria que el Gironella no ha sabut aprofitar la superioritat d’homes, ja que les ocasions més clares han estat nostres, del Sergi Ruiz. Crec que amb 11 hauríem guanyat el partit. Jugant amb 10 he vist el Berga millor físicament que el Gironella.” 

sergi-ruizSergi Ruiz Jugador del Club Esportiu Berga

“Havíem de sortir a mort i l’expulsió ens ho ha canviat tot. Crec que l’àrbitre no ha estat igual de rigorós per tots dos equips. Ens hem hagut de tancar darrera i hem patit perquè estàvem molt acolats. Però hem sabut patir i mantenir-nos dins el partit i al final l’empat el valorem molt bé, com una victòria gairebé. N’hem tingut dues i hem tingut la sort i l’encert de ficar-ne una, està bé. Aquest final de temporada ha de servir per sumar els màxims punts possibles i quedar el més amunt possible, si pot ser per davant del Sallent i el Gironella.”

derbi Segona Catalana

Comentaris