Bàsquet, Bàsquet Berga

El Beep Berga no es rendeix (78-81)

El Beep Berga no es rendeix (78-81)

El Beep Berga ha mostrat la cara bona de la moneda aquest cap de setmana i es nega a acabar la temporada abans d’hora. L’equip s’ha imposat a la pista de l’IPSI per 78 a 81, i les esperances d’evitar el descens directe segueixen ben vives de cara a la jornada vinent.

Els berguedans van desplegar un molt bon joc en atac en la primera meitat, tot i que la defensa es mostrava tova i encaixava cistelles fàcils i tirs de rivals sols. El primer quart va estar clarament dominat pel Beep, amb un parcial de 0 a 14 en 5 minuts, gràcies al joc interior. L’IPSI es recuperà lleugerament, aconseguint tancar el parcial 16 a 26. En el segon, el rival s’acaba de refer i anota 5 triples en aquest temps, però el Berga respon correctament, també amb encert de 3, però sobretot amb pilotes a la pintura, per arribar 5 punts per sobre al descans, 41 a 46.

La segona meitat comença amb domini de l’IPSI, que empata a 49 amb dos triples matiners. Els de negre saben mantenir el joc i la pilota, prenen bones decisions i perdent poques pilotes, i gràcies als homes interiors es manté dins el partit, acabant el parcial 60 a 59, arribant al darrer amb el partit obert al màxim. Tres triples consecutius de Marc Ribera i un de Jordi Picas donen un avantatge de 8 punts als visitants. L’IPSI es posa a 2 punts a quan restava un minut, però un atac berguedà culminat per Oriol Tintó dóna un avantatge de 4. El partit no s’acaba aquí, ja que els locals aconsegueixen un triple per posar-se a 1, però Oleguer Cruz fica els tirs lliures de la falta posterior i, finalment, el triple a la desesperada del rival, quan quedaven pocs segons, no troba cistella.

En aquest partit van destacar clarament dos jugadors: d’una banda, el capità Marc Ribera, anotant triples importants en moments claus, sumant 19 punts, i Bernat Martí, amb 17 punts. També van aportar molt Oriol Tinto amb 16 punts i Oleguer Cruz amb 14.

Amb la victòria l’equip es resisteix a donar-se per vençut i vol seguir lluitant fins a la darrera jornada per no baixar directe. Els de Manel de Haro segueixen cuers, amb 7 victòries, a 2 de la salvació. Una victòria contra el Ripollet la setmana vinent podria reenganxar clarament a l’equip, contra un rival que és 7è classificat amb 13 victòries, tot i que un partit menys.

hugretallHug Tuyet Segon Entrenador Beep Berga i president del club

Les sensacions són bones, estem demostrant que podem competir. És una llàstima que hem guanyat els darrers partits de fora i no els de casa. Avui hem fet un partit molt complet, molt bé en atac i amb alt percentatge d’encert. Quan hem carregat el joc interior ells s’han tancat, i així hem pogut obrir i els triples han entrat. En defensa, tot i encaixar forces punts, hem controlat als seus jugadors importants. Estem molt contents. Podem guanyar a casa la jornada vinent. 

RIBERARETALLMarc Ribera Jugador Beep Berga

“Hem aconseguit una victòria molt treballada i molt dura, en una pista molt complicada i un rival de la part mitja-alta. Hem fet un partit molt seriós. Hem sortit amb les idees clares i hem fet un molt bon inici. Quan se’ns han posat per sobre hem tingut el cap fred i hem trobat bones opcions en atac, i bones alternatives defensives, per capgirar el marcador. Els minuts finals els hem jugat calmats, cosa que ens costava. Estem molt contents. He tingut, per fi, un dels millors partits de la temporada. He estat molt encertat, 6 de 8 en triples, i en moments importants. Estic molt content per ajudar a l’equip”.

bernatretallBernat Martí Jugador Beep Berga

“Ha sigut un partit molt intens. Tenien dos esquerrans exteriors molt potents. Hem resolt el partit amb la superioritat interior. Albert Tomàs s’ha carregat ràpidament de faltes i jo he anat mantenint el ritme. He fet molts punts en els primers minuts. Han estat molt encertats des de 6,75, i quan ho hem sabut aturar hem pogut guanyar. Hem fet un joc molt maco, que encara no havíem vist aquesta temporada. El que compta és la victòria, quan ens han tancat a dins hem estat encertats des de fora amb Ribera i Oleguer, que ja tocava”.

Foto: Un partit d’aquesta temporada a casa. Autor: Aleix Camprubí

ae basquet berga Bàsquet Bàsquet Berga beep berga Berga bernat martí Hug Tuyet manel de haro marc ribera

Comentaris