Futbol, UE Avià

Aferrats a la desgràcia (1-2)

Aferrats a la desgràcia (1-2)

Els jugadors de la Unió Esportiva Avià han perdut aquest cap de setmana un partit on es van trobar tota mena d’obstacles i un rival que, sense fer gaire res, es va endur els tres punts del municipal Alfons Gonfaus. Una falta directa en temps afegit va col·locar el definitiu 1 a 2 en el marcador i va donar la victòria al Farners en territori avianès, la qual cosa fa que els de la Selva enfonsin una mica més l’Avià a la cua de la classificació i se situïn en una zona estable de la taula, a 10 punts de la zona de descens.

La primera meitat va començar de la pitjor manera possible per als interessos de la Unió Esportiva Avià. Al quart d’hora de joc, el Farners es va avançar en el marcador en pràcticament l’única aproximació de perill que tindria en els primers 45 minuts. Per si això fos poc, abans d’arribar a la mitja hora de joc, Gigi va veure dues targetes grogues en qüestió de segons i va ser expulsat. L’Avià, doncs, va haver d’afrontar més d’una hora de partit amb inferioritat numèrica sobre el camp.

Però, tot i els obstacles, els avianesos van seguir ficats en el partit i van veure com el rival, en vista de l’estat impracticable del terreny de joc, es tancava a darrera i optava per un joc al contracop molt inusual en un equip que s’ha caracteritzat tota la temporada per ser un equip que intenta tocar i construir amb criteri. Per això, la inferioritat numèrica es va notar ben poc. Els avianesos jugaven pràcticament tot el partit en camp contrari, sortint amb pilota jugada i creant perill per les bandes.

El gol de l’empat, però, no arribaria fins les acaballes del partit. Després de 50 minuts jugant amb un menys i arraconant el rival a la seva pròpia àrea, els avianesos van aconseguir la recompensa que mereixien gràcies a un servei de cantonada que va rematar Edgar Manchado, un jugador que ha arribat aquesta mateixa setmana a Avià procedent del Navarcles.

Tot i l’empat i el handicap de jugar amb un menys, l’Avià va anar a per la victòria mentre que el Farners va seguir amb el seu estrany sistema defensiu. Els avianesos en van tenir alguna per fer el 2 a 1 però la desgràcia tornaria a caure sobre la gespa del municipal d’Avià en temps afegit. Amb un equip local bolcat a dalt, el Farners va aprofitar una sortida a la contra per deixar el seu davanter sol contra la porteria defensada per Sergi Porcel. Però quan es disposava a encarar-lo, Alejandro Delgado el va aturar de manera antireglamentària i l’àrbitre el va expulsar amb vermella directa. L’Avià es quedava amb 9 i concedia una falta molt perillosa al Farners. Els menys optimistes llegien la jugada i tenien raó: pilota dins, 1 a 2 i el Farners marxant d’Avià amb els tres punts a la butxaca.

El post-partit: Avià 1 Farners 2

xavi-diaz-rodonaXavi Díaz Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“El partit d’avui és el resum de tota la nostra temporada. Ens hem trobat un rival que no ha fet res per guanyar però ho ha acabat fent. A més, és evident que, a aquestes alçades i tenint en compte la nostra situació, és molt fàcil pitar-nos. Ens hem quedat amb un menys al minut 20 i poc i el rival incomprensiblement se n’ha anat a casa amb només un parell de targetes. Hem arribat bé per bandes i hem creat perill però quan la pilota no vol entrar, no entra. Jo crec que la segona part ha estat clarament nostra i la primera, no tant, però també. Ara ens hem de dedicar a anar partit a partit. No ens podem marcar objectius perquè seria absurd pels nanos. És molt complicat ja. L’important és estar amb els nanos i lluitar fins al final però dia a dia.”

edgar-manchadoEdgar Manchado Jugador de la Unió Esportiva Avià

“Penso que vam estar molt bé. Jo porto una setmana entrenant amb l’equip i encara em falta bastant per veure. Però sí que és cert que vam cometre uns errors que ens van fer perdre el partit. Són errors que al final l’altre equip aprofita i acaben sent decisius. A nivell personal, noto que em falta bastant ritme: vinc de jugar en un Quarta Catalana com el Navarcles i ara passo a un Primera, és molt diferent. Ara bé, els companys m’estan acollint molt bé i em sento molt còmode sobre el camp. Pel que fa al gol, ja tenia tendència a marcar quan jugava a Navarcles. Vaig bé a pilota aturada.”

Edgar Manchado Farners Primera Catalana Xavi Díaz

Comentaris