Futbol, C AT Gironella

El Gironella frega la victòria davant un dels aspirants a l’ascens (1-1)

El Gironella frega la victòria davant un dels aspirants a l’ascens (1-1)

Amb la mel als llavis. L’Atlètic Gironella ha quedat a pocs segons de sumar els tres punts en la visita del Can Rull -fins ara segon classificat- al municipal gironellenc. Els locals s’han avançat en el marcador al quart d’hora de la segona part però els vallesans han restablert la igualada quan el temps ja s’havia complert. El conjunt de Ponti ha sabut contrarestar les baixes sensibles en la vessant ofensiva amb una lliçó de personalitat i treball en equip.

gironella-canrull-1La primera meitat ha començat d’allò més animada. El Gironella ha gaudit de dues grans ocasions de gol en els primers deu minuts i avisava així al Can Rull que la història no seria la mateixa que la de la primera volta, quan els de Sabadell van guanyar per un contundent 6 a 1. Els gironellencs han gaudit de la possessió durant bona part del primer temps i el Can Rull només ha creat perill en jugades puntuals a pilota aturada i en un xut contundent des de més de 30 metres que ha picat al travesser.

Per la seva banda, el Gironella ha creat molt perill en passades a l’espai de Safont, des de la medul·lar, i jugades per banda esquerra, amb internades del lateral esquerre, Ferran Prat, que posaven en seriosos problemes la línia defensiva. Precisament en aquesta banda esquerra ha debutat Tóbal Domínguez, que aquesta setmana ha arribat procedent del Puig-reig i ja ha jugat de titular des de l’extrem esquerre davant les nombroses baixes que l’equip pateix en la zona atacant.

toba-dominguez-canrull

Tóbal Domínguez, en una acció del partit d’aquest diumenge, el del seu debut / M.C.

A la represa, encara amb el 0 a 0 en el marcador, tots dos equips han sortit amb un pèl més de respecte que a la primera part i ha costat uns minuts començar a veure les primeres accions a les àrees. El Can Rull apostava descaradament i sense èxit per les pilotades a l’esquena de la defensa, mentre el Gironella intentava construir des de darrera però amb un punt de precipitació.

Amb el pas dels minuts, però, els de Ponti han anat madurant el seu joc i han aconseguit el premi que buscaven. Ho han fet a pilota aturada. Manel Uribe ha marcat l’1 a 0 en rematar de cap un córner servit des de banda dreta per Safont. Uribe s’ha imposat per alt a tots els seus oponents i ha celebrat amb ràbia un gol que, en vista de la inoperància ofensiva del Can Rull en el segon temps, podia ser definitiu.

A partir d’aquí, el Gironella ha intentat adormir el partit a base de control de pilota i arribades madurades a l’àrea rival. En aquest panorama, una bona jugada trenada a l’eix atacant gironellenc ha deixat sol davant el porter Roger Rosell, que ha definit a la perfecció enviant la pilota dins la porteria. L’àrbitre, per això, ha interpretat que Rosell acabava la jugada en fora de joc i ha anul·lat un gol que era legal. Quedaven menys de 10 minuts i probablement el 2 a 0 hauria matat el partit.

Però no. El Can Rull encara era dins el partit i en temps afegit ha recordat que és un dels equips de major potencial ofensiu de la lliga. Després d’una segona part sense gairebé ni acostar-se a l’àrea gironellenca, una pilota penjada a la desesperada ha servit a Carlos Rosa per rematar davant la sortida de Xisco, superar-lo per dalt i fer el definitiu 1 a 1.

El post-partit: Gironella 1 Can Rull 1

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“Ho hem tingut a prop, sí, però l’1 a 1 no és un mal resultat. Jo estic convençut que hem fet un dels millors partits de la temporada i, per això, ja he felicitat a tots els meus jugadors. Hem fet 90 minuts molt bons i hem aconseguit que un dels equips més bons de la categoria a nivell ofensiu amb prou feines rematés a porteria en tot el partit. Teníem baixes, és cert, però avui tots els que estaven al camp han rendit com s’esperava d’ells. A dalt, el Manel i el Pau han fet un partidàs i els jugadors de banda, el Pau Tomàs i el Tóbal, també han estat molt bé. Crec que no hem de patir per salvar-nos. Veig l’equip molt bé, amb molt bona actitud i ens queden quatre partits a casa que ens han de servir per agafar marge respecte la zona perillosa.”

tobal-dominguezCristóbal Domínguez Jugador de l’Atlètic Gironella

“És un sabor agredolç. Si t’ho mires fredament és un bon resultat, però emprenya perquè te’l carden al 90 i has estat tot el partit treballant i esforçant-te perquè això no passi. Se’t queda una mica de cara a tonto. Jo m’he vist bé, amb alguns alt-i-baixos a nivell físic, però bé. És cert que l’equip m’ha ajudat molt a col·locar-me i això ha facilitat molt les coses. La veritat és que no m’esperava ser titular. Arrossegava una lesió al turmell i no les tenia totes. Teníem moltes baixes però no s’han notat gaire, penso. El Gironella és un equip que treballa molt i avui tàcticament hem estat un bloc. Sí que és cert que s’ha notat la del Rafa, que és el nostre home gol, però en general ho hem sabut contrarestar.”

Can Rull Jordi Pont Ponti Segona Catalana Tóbal Domínguez

Comentaris