Futbol, CE Berga

En mode escopeta de fira (2-1)

En mode escopeta de fira (2-1)

El Berga ha ensopegat al camp d’un Caldes en clara línia ascendent aquesta temporada. Els berguedans han perdut per un ajustat 2 a 1 un partit que s’ha decidit en els darrers instants. Els locals s’han avançat en el marcador abans d’arribar al quart d’hora de joc i el Berga ha empatat poc després del descans, però els vallesans han estat capaços de fer el definitiu 2 a 1 a les  acaballes tot i les múltiples ocasions dels davanters berguedans.

La primera meitat ha començat amb un Caldes més intens i més ficat en el partit que el Berga. El domini, però, només ha durat un quart d’hora. Ara bé, n’hi ha hagut prou per veure el primer gol del partit, obra del local Albert Camí, que ha rematat amb el cap una falta lateral al segon pal, al minut 13 de partit. A partir d’aquí, el Berga ha començat a créixer i ha deixat enrere el mal inici per començar a fer el seu joc habitual: solidesa a darrera, pressió asfixiant al mig del camp i desequilibri per bandes. Amb aquest canvi d’escenari, els locals han començat a gaudir d’ocasions clares de gol i diversos u contra uns, però han estat incapaços de convertir el perill en dianes.

A la represa, l’estratègia ha donat resultat ben aviat. Al minut 48, Caicedo ha rematat amb el cap una jugada assajada i ha empatat el partit. El gol ha esperonat els berguedans per buscar la victòria, però avui no hi havia manera. El Caldes no generava perill, però la ineficàcia visitant a dalt era tan preocupant que molts temien el pitjor: que el Caldes fes gol en l’única ocasió que tingués. I així seria.

Abans, però, al minut 68, els calderins s’han quedat amb un jugador menys per l’expulsió del defensa Carlos Martínez per doble groga després d’una picabaralla amb Noguera. Però avui el problema no s’hagués solucionat ni contra 7 futbolistes: el Berga arribava molt i amb perill, però es mostrava erràtic una i altra vegada a dalt i ha arribat a fallar més de mitja dotzena d’u contra uns.

I, al final, ho ha pagat. Al minut 85, el Berga ha cedit un córner en un error a l’hora de treure la pilota i el Caldes ho ha aprofitat a la perfecció. Ernest Conesa ha fet la centrada i Quim Ruiz ha rematat amb contundència entrant des de darrera per fer el segon gol del seu equip. A partir d’aquí, el Berga ha seguit intentant-ho i el Caldes s’ha tancat a darrera per conservar l’avantatge. Ho ha aconseguit: el 2 a 1 seria definitiu.

El post-partit: Caldes 2 Berga 1

pratcastellaJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“Hem tingut una bestiesa d’un contra uns amb el porter i no hem estat capaços de fer gol en cap d’ells. La veritat és que jo m’esperava més del Caldes perquè era un equip que portava una sèrie de bons resultats i pensava que ens crearien més perill. El partit l’hem perdut perquè hem fallat més que una escopeta de fira. Hem estat ineficaços totalment. Com a equip s’ha treballat molt bé, com ve sent habitual, però aquests errors davant de porteria no es poden fer. Com sempre, tret dels primers 15 minuts, hem asfixiat el rival al mig del camp i hem estat un equip incòmode, però no sempre n’hi ha prou amb això.”

dani-pozoDani Pozo Jugador del Club Esportiu Berga (juvenil de 2n any, ha debutat com a titular avui)

“He sortit una mica nerviós, la veritat. Ser titular a Segona Catalana sempre fa una mica de pressió, però portava tota la setmana entrenant al màxim i al final les coses han sortit bé. Els companys m’han ajudat molt i m’he sentit molt còmode, tot i que jo sóc pivot o central i he hagut de jugar de lateral, una posició on no havia jugat mai. Pel que fa a l’equip, a nivell defensiu crec que hem estat molt consistents i hem jugat molt i molt bé. A dalt, hem tingut moltíssimes ocasions i no hem aconseguit fer gol en cap d’elles. És estrany perquè portàvem uns quants partits sent molt efectius.”

 

FOTO. Imatge del partit d’aquest cap de setmana entre el Caldes i el Berga / AUTOR: Toni Canyameras (CF Caldes)

Caldes Joan Prat Segona Catalana

Comentaris