Bàsquet, Bàsquet Berga

Dos berguedans impulsen el primer equip de bàsquet de la comarca per a persones dependents

Dos berguedans impulsen el primer equip de bàsquet de la comarca per a persones dependents

El pavelló poliesportiu de Berga és el marc, des d’aquest març, dels entrenaments d’un equip inclusiu. El formen persones en situació de dependència que practiquen el bàsquet un cop per setmana i s’enfronten amb un altre club un cop al mes de manera amistosa amb un únic objectiu: gaudir de l’esport.

No competeixen, només juguen. És el resultat d’un treball de fi d’etapa de Catalina Millán i Sergi Ruiz, dos joves estudiants del cicle formatiu d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència que s’imparteix a l’IES Guillem de Berguedà de Berga. La seva proposta, que té el suport del Consell Comarcal, la Fundació Itinerarium i el Bàsquet Berga, pretén aportar benestar a les persones que hi participin i entén l’esport com un espai de cohesió i participació social.

basquet-inclusiu-2

Una prova pilot fins a final de temporada

En aquests moments més d’una desena de persones ja s’han mostrat interessades en l’activitat. Algunes d’elles provenen d’entitats vinculades a la Taula de diversitat funcional del Berguedà en Xarxa com ara l’Associació Pro-disminuïts psíquics del Berguedà, els serveis de salut mental de les Germanes Hospitalàries Sagrat Cor de Martorell, la Residència Mont Martí o el Fòrum de vida Independent. També n’hi ha d’altres que han pres la iniciativa de participar en els entrenaments de forma individual.

De moment, el projecte és una prova pilot que durarà fins al 8 de juny, però el president del Bàsquet Berga, Hug Tuyet, ja ha anunciat que el club farà tot el que pugui perquè els entrenaments de l’equip inclusiu segueixin de cara a la temporada vinent. A més, els promotors de la iniciativa ja treballen en la recerca de patrocinadors que ho facin possible.

Els entrenaments, que són cada dijous a la tarda, van començar fa cosa de dues setmanes i, de moment, són oberts a tothom i gratuïts. De cara a la setmana vinent, però, els participants faran la seva inscripció i s’iniciaran els tràmits per crear un grup d’entrenament estable. Les sessions les dirigeix un entrenador que també va cursar fa uns anys el cicle formatiu que ha fet possible la iniciativa. Actualment entrenava un equip de bàsquet i una de les professores del mòdul va proposar-lo als promotors com a possible tècnic de l’equip inclusiu. Van acceptar i des del primer entrenament treballa amb els nois i noies durant cada sessió.

FOTO. Els integrants de l’equip de bàsquet inclusiu que s’ha format aquest març a Berga / Marc Canturri

bàsquet inclusiu IES Guillem de Berguedà persones en situació de dependència

Comentaris