Futbol, CE Berga

El Berga col·lapsa el Castellar i treu un valuós punt d’un camp complicat (1-1)

El Berga col·lapsa el Castellar i treu un valuós punt d’un camp complicat (1-1)

Un punt amb cara de victòria. El Berga ha tret aquest cap de setmana un valuós empat al camp del Castellar, un dels aspirants a l’ascens de categoria que, des de principis de temporada, forma part del grup capdavanter de la categoria. Els berguedans van fer un partit molt seriós i intel·ligent, impedint que el Castellar sortís amb comoditat amb la pilota controlada i bloquejant per moments la zona de creació vallesana.

El partit va començar amb una bona pressió del bàndol berguedà, que impossibilitava el joc de toc que els locals acostumen a fer. En vista de l’escenari, el Castellar va optar per per començar a llançar pilotes a la referència atacant i, en una d’aquestes, va arribar l’acció que propiciaria el primer gol del partit. Una bona baixada de la pilota del punta local va generar una falta perillosa a la frontal de l’àrea, que va ser transformada per Carlos Silva, enganyant el porter. Era un cop important pels berguedans, que estaven realitzant un bon treball defensiu però veien com el rival s’avançava en el marcador en la segona aproximació perillosa.

Però encara no s’havia arribat a la mitja hora de joc i hi havia temps per reaccionar. De fet, els homes de Joan Prat en van necessitar ben poc per restablir la igualada. Deu minuts després, una jugada plena de rebots a l’interior de l’àrea vallesana va acabar amb un remat de cap de Noguera, que entrava fregant el pal de la porteria del Castellar. Amb l’1 a 1 es va arribar al descans.

A la represa, els locals van saber que el Can Rull havia perdut al camp del Caldes i que, per tant, una victòria davant el Berga els donaria la segona plaça. La notícia va condicionar el plantejament del partit de l’entrenador del Castellar, que progressivament va donar entrada a homes més ofensius per tal de buscar el gol que els donés la victòria.

El Berga, però, no va perdre els papers en cap moment i va seguir realitzant una pressió intel·ligent i un bon treball defensiu, davant la qualitat tècnica dels atacants vallesans. Tot i que hi van haver ocasions a banda i banda, els locals van gaudir-ne de més, sobretot en el tram final, quan es van bolcar en camp contrari en busca dels tres punts. Els de Prat, però, van aguantar l’envestida i l’empat a 1 es va conservar fins el xiulet final.

El post-partit: Castellar 1 Berga 0

pratcastellaJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“Era un camp complicat contra un equip molt bo. Són molt tècnics i sabíem que no els podíem deixar jugar la pilota perquè ens farien mal. Per tot això, l’empat és molt positiu. La dinàmica de resultats és molt bona des de fa temps. Excepte la derrota contra l’últim i el partit contra el Cardedeu, estem tenint bons resultats i això ens va estar en una zona força tranquil·la de la classificació. A partir d’ara, disputarem una sèrie de partits contra equips que estan més avall que nosaltres i, a priori, haurien de ser més assequibles, però no ens en fiem perquè aquests equips són els que ara es juguen la salvació i aniran a totes.”

bertransJoan Bertrans Jugador del Club Esportiu Berga

“Sabíem que era un camp complicat, tant pel rival com per la seva posició a la classificació. Per això, teníem clar que l’important era sumar. Com sempre havíem de lluitar pels tres punts, però un empat no és dolent ni molt menys. Ara ens ve un tram final de temporada en què sabem que, com a grup, ens toca guanyar tres o quatre partits per salvar-nos. Però si les coses van bé potser podem acabar lluitant per les posicions de dalt. A nivell personal, vaig començar a disputar partits amb el Berga fa pocs mesos i des del principi m’he sentit molt integrat dins el grup. Dins el camp, sóc extrem i per coses de lesions em toca jugar de lateral, però m’hi sento molt bé.”

Castellar Joan Bertrans Joan Prat Segona Catalana

Comentaris