Atletisme

Toni Bernadó i Vanesa Chirveches s’imposen en els 10km urbans de Berga

Toni Bernadó i Vanesa Chirveches s’imposen en els 10km urbans de Berga

Toni Bernadó, Vanesa Chirveches, Roger Camprubí i Dayane Huerta són els quatre guanyadors de la prova atlètica per excel·lència del mes de març al Berguedà. La cinquena edició dels 5 i 10km urbans de Berga es va celebrar aquest diumenge al matí amb èxit de participació i amb uns carrers de la capital berguedana plens a vessar d’atletes i públic.

En la prova llarga, Toni Bernadó -l’únic home del món amb cinc maratons olímpiques- va endur-se la victòria amb un temps de 32 minuts i 53 segons. El local Guillem Fernàndez, del JAB, va creuar la línia d’arribada en segona posició, mig minut després, mentre que el també berguedà Xavier Tomasa (CA Vallivana) va completar el podi.

En dones, l’atleta del JAB Vanesa Chirveches va aconseguir una victòria incontestable amb un temps de 41 minuts i 21 segons. Chirveches, a més, va creuar la línia d’arribada amb més de 3 minuts de marge respecte la segona classificada, que va ser la també local Anna Garcia (JAB), amb un temps de 44 minuts i 43 segons. Va completar el podi Núria Salvat, del Sant Adrià.

Pel que fa a la prova dels 5 quilòmetres, Roger Camprubí, del Club Atlètic Berga, va ser el primer en completar el circuit. Ho va fer amb un temps de 16 minuts i 14 segons. Darrera seu van arribar Carles Cort, del JAB, i Ot Ferrer, dels Mountain Runners del Berguedà.

Pel que fa a les noies, la cubana Dayane Huerta va fer bons els pronòstics i es va imposar amb un temps de 18 minuts i 4 segons, rebaixant així el rècord de la prova que fins ahir tenia la local Ester Reguant. La segona posició va ser per la manresana Alba Gallardo, de l’Avinent, que va creuar la línia d’arribada 23 segons després de Huerta. Just darrera seu, a 6 segons, va arribar Núria Cascante, del JAB.

Tant la sortida com l’arribada de la prova estava ubicada a la carretera de Solsona, al costat del parc dels Soldats de Berga. A més, però, la zona va acollir les proves infantils, que es van disputar una hora abans, a les 10 del matí, i van comptar amb la participació d’un centenar de nens.

Reviu els millors moments de la prova a la galeria de fotos d’EntreRivals.cat.

5 i 10km urbans JAB Berga

Comentaris