Handbol

Punxada inesperada de l’Handbol Berga (34-27)

Punxada inesperada de l’Handbol Berga (34-27)

Aquest cap de setmana tot apuntava que l’Handbol Berga podria aconseguir una nova victòria, gràcies a la bona ratxa i els bons resultats dels darrers partits, però els verd-i-vermells es van veure clarament superats a la pista de l’Handbol Esplugues C. Els de Quico Sanz van caure, per 34 a 27, contra un rival directe per evitar el descens, que ara se situa a un punt dels berguedans.

Els 20 minuts inicials van ser els millors del Berga, amb una 6-0 contundent i amb la variant del canvi defensa-atac, conscients que s’havia de guanyar el partit des de la defensa. En els darrers minuts i amb l’entrada dels canvis, la defensa pateix alguns desajustos, que ajuden a l’Esplugues a retallar el petit avantatge que havia agafat el Berga. Els visitants no sabien com aturar les jugades de pissarra ni el joc dels extrems i pivot rivals, i acaben regalant dos gols abans del descans, on arriben, precisament, 2 per sota.

Amb les pèrdues de pilota i la nul·la defensa, l’inici de la segona meitat va ser molt dolent, encaixat un parcial de 3 a 0, que posava un avantatge de 5 gols per a l’Esplugues. D’aquesta manera, el rival va manar durant la resta de partit i, tot i els intents de remuntada del Berga a través de contracops, el rival continuava serè i tranquil. Els canvis no van servir per revertir la situació, i l’equip va acabar derrotat, per aquest 34 a 27, amb més espessor ofensiva de l’habitual, a la qual s’hi van afegir les pèrdues de pilota.

Tot i la derrota, l’equip segueix fora del descens, ara per un sol punt, sumant-ne 13 i ocupant la 10a plaça. El rival de la setmana vinent serà el Sant Esteve de Palautordera B, un rival molt complicat, perquè és 2n classificat, amb 28 punts.

QuicoSanzRetall

Quico Sanz Entrenador Handbol Berga

“Han sigut millors i nosaltres hem punxat, quan portàvem una bona ratxa. No hem entrat mai al partit, no estàvem fluids en atac. A la segona part s’ha fet més evident. No hem estat bé ni en atac ni en defensa, mentre ells han sortit mentalitzats, ja que s’hi jugaven molt. Ells mateixos reconeixen que han fet el partit de la temporada. És un equip que no se’ns ha donat mai gaire bé, ja que són petits i ràpids”.

ramoncaballeretall

Ramon Caballé Jugador Handbol Berga

“Hem estat molt bé al principi i l’entrenador ha encertat amb el canvi defensa-atac. La clau ha estat en els minuts inicials de la 2a meitat, on hem llençat el partit. Al final, jugant a casa, amb els contracops i la bona pissarra, ens han passat per sobre. S’ha de seguir i seguirem endavant. M’he trobat molt còmode de central, podent aplicar les tàctiques, portant la batuta i calmant a l’equip en atac, i defensant cada vegada millor”.

El cadet es recupera mentre a l’aleví se li escapa la lliga

L’equip cadet es va refer de la seva dura derrota al camp de La Garriga, i es va imposar al CH Sant Llorenç – Sant Feliu de Llobregat B, per 33 a 26. D’aquesta manera, el conjunt persisteix a la part alta, a la 3a posició amb 24 punts, a l’espera d’un resultat. A la setmana vinent, l’equip visitarà al Club Handbol Vic que, tot i ser el 8è classificat amb 10 punts (i un partit menys) és l’únic equip que ha aconseguit guanyar a Berga.

L’altra cara de la moneda la va protagonitzar l’aleví, que va deixar escapar l’oportunitat de guanyar la lliga en la darrera jornada. Els berguedans van caure derrotats a casa, per 5 a 11, en la visita del Súria. D’aquesta manera, els del Bages s’han imposat al campionat aleví de nivell 2, de la zona de la Catalunya Central i Lleida, amb 13 punts, 6 victòries, 1 derrota i 1 empat. Per la seva part, els berguedans s’han de conformar amb la 3a plaça, sumant 9 punts, amb 4 victòries, 1 empat i 3 derrotes. Tot i això, el club i el cos tècnic segueixen donant més importància a la formació que als resultats.

Foto: El darrer partit de l’equip a casa. Autor: Aleix Camprubí

Berga Handbol handbol berga quico sanz ramon caballe

Comentaris