Futbol, CE Berga

Victòria vital i treballada del Berga en un partit de dues cares (2-1)

Victòria vital i treballada del Berga en un partit de dues cares (2-1)

El Club Esportiu Berga ha aconseguit una victòria vital per les seves aspiracions de salvar la categoria el més aviat millor. Els berguedans s’han desfet del Terrassa per un ajustat 2 a 1 en un partit en què han acabat patint més del que es podia imaginar al descans. Els de Joan Prat han protagonitzat una gran primera meitat però s’han relaxat excessivament a la represa i han donat ales a un rival que jugava amb inferioritat numèrica des de la mitja hora de joc.

Els primers 45 minuts han estat una lliçó d’intensitat del Berga. Els onze homes locals han fet una pressió asfixiant al Terrassa i els gols no han tardat a arribar. Al minut 13, Sua ha apretat la sortida de pilota del porter i aquest últim, en el seu intent de refusar la pilota, ha acabat xutant al cos del davanter. El rebot ha anat directament dins.

Amb l’1 a 0, el Berga ha seguit controlant el partit mentre el Terrassa, un equip a qui li agrada tocar, ha acabat optant per jugar en llarg. El canvi d’estratègia no ha funcionat. A més, el partit s’ha posat encara més de cara pel bàndol berguedà al minut 30, quan l’àrbitre ha expulsat un jugador egarenc per doble amonestació per dues clares accions de targeta. Amb superioritat sobre el camp, el Berga ha pogut fer el segon abans del descans. Una bona jugada per banda d’Edu ha acabat amb una centrada per Noguera, que, des de la frontal, a col·locat la pilota lluny de l’abast del porter visitant. Amb el 2 a 0 s’ha arribat al descans.

A la represa, la tònica ha seguit més o menys igual que a la primera. El problema és que això només ha estat així durant el primer quart d’hora de segon temps. El Berga, que n’havia tingut tres de clares per fer el 3 a 0, s’ha començat a acular des del minut 60. El pas endavant necessari per sentenciar l’enfrontament s’ha convertit en un pas enrere que condemnava l’equip a patir. Per la seva banda, els visitants volien però no podien. La inferioritat numèrica ha acabat pesant més que res i, tot i el mal tram final de partit del Berga, els visitants han inquietat la porteria defensada per Peralta en comptades ocasions. En una d’elles, però, han fet el 2 a 1, quan encara quedava un quart d’hora de partit. Malgrat tot, el 2 a 1 acabaria sent definitiu.

El post-partit: Berga 2 Terrassa 1

pratcastellaJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“A la primera part podríem haver marxat al descans 3 a 0 tranquil·lament. Hem jugat molt bé i teníem el partit controlat. A la represa, però, hem fet una mica el ridícul. Érem un jugador més sobre el camp i no ho hem sabut aprofitar. Per alguna raó que desconec, els jugadors s’han aculat i no hem trobat la manera de sortir de la cova per matar el partit. Ens mereixem la victòria però la mitja hora final no ha estat gens bona. Ha falta actitud i ens hem relaxat innecessàriament. Sigui com sigui, és una de les victòries més importants de la temporada i l’hem de valorar en positiu.”

edu-vila-rodonaEdu Vila Jugador del Club Esportiu Berga

Sabíem que el Terrassa s’havia reforçat i venir en bona ratxa. La nostra situació era encara millor, però no ens podíem recolzar en això. Hem fet una primera part molt bona, on hem estat molt intensos i ens hem fet un fart de recuperar pilotes en camp contrari, però a la segona part se’ns ha complicat el partit. Han començat a venir-nos els dubtes, hem fet un pas enrere i hem acabat suant. Era importantíssim guanyar perquè jugàvem a casa contra un dels de baix. Els tres punts ens permeten obrir forat respecte el descens i començar a estar en una zona força tranquil·la. Tal com hem dit des de principi de temporada, l’objectiu 1 és salvar-nos i el 2, quedar el més amunt possible. Ara, amb els peus a terra, toca mirar amunt.”

Edu Vila Fundació Terrassa Joan Prat Segona Catalana

Comentaris