Motor

Cap al Panda Raid amb 4 cotxes berguedans

Cap al Panda Raid amb 4 cotxes berguedans

Si l’any passat us explicàvem que el Marc Rial i l’Arnau Colillas viatjaven fins al Marroc per a participar en un raid amateur, enguany us expliquem que hi tornen però no ho faran sols, els acompanyaran 3 equips berguedans més. Avui viatgen cap al Madrid per donar el tret de sortida a la novena edició del Panda Raid.

Recordem que l’any passat, el Marc i l’Arnau van participar al raid com a projecte de final de grau del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Automoció. L’objectiu d’aquest any es millorar el resultat del 2016, posant a prova la experiència de la participació anterior i els coneixements mecànics que van poder adquirir al Grau Superior.

Tal i com ha explicat Marc Rial a Entre Rivals, tan ell com el seu company d’equip, afronten el Panda Raid 2017 d’una manera més segura, tot i que saben que no es poden relaxar ja que és un raid on es posa a molt a prova la mecànica.

És per això que han realitzat alguns ajustaments al seu Seat Marbella. “Hem modificat tot el sistema de refrigeració i suspensió ja que son dos dels punts clau en un raid al desert. També hem millorat la geometria del eix davanter i l’habitabilitat, fent-lo més confortable per a la conducció de llarga durada.” Ens comenta Marc Rial.

Noves incorporacions

L’equip de Marc Rial i Arnau Colillas no serà l’únic equip berguedà que hi participarà. A l’aventura del Marroc també s’hi ha sumat els equips formats per Josep Maria Guilanyà i Xavier Vall, Joan Lluís Brau i Isaac Gonfaus, i Lluís Torrascasana i Jordi Vilà.

Segons Rial, “alguns son companys i amics de ja fa temps, mentre que altres al veure el nostre projecte l’any passat es van posar en contacte amb nosaltres per participar-hi i poder compartir experiències i coneixements”.

Josep Maria Guilanyà i Xavier Vall també participaran al Panda Raid amb un Seat Marbella amb tracció davantera al igual que el Marc i l’Arnau, mentre que els altres dos equips hi correran amb un  Fiat Panda 4×4 doble tracció.

El Panda Raid és un ral·li amateur de llarga distància que se celebra cada març al Marroc. Els participants disputen set etapes amb la brúixola i el roadbook com a úniques eines de suport. Per aquest motiu, la prova vol allunyar-se de la tecnologia per posar en valor la intuïció i l’orientació dels participants. A més, l’important no és arribar el primer a la línia d’arribada, sinó fer-ho dins el temps estipulat per l’organització i mantenint la velocitat mitjana que marca el reglament. A més, la posada a punt per la prova és totalment lliure: el cotxe només ha d’haver passat la ITV i ha de portar un protector de motor.

A tot això, la prova també té una vessant benèfica. Cada cotxe que participa al Panda Raid ha de portar 20kg de material escolar, que s’entregarà a la ONG Caminos al Sur. Enguany, es preveu la construcció d’una escola.

Com l’any passat, els participants busquen formes de finançament en els patrocinis i les col·laboracions. L’avantatge de l’equip repetidor, del Marc i l’Arnau, és que hi ha hagut algunes empreses que s’han interessat al veure’ls l’any passat. Esperem que sigui tot una tradició tenir berguedans pilotant Pandas pel Marroc i si és per una bona causa, encara millor.

Comentaris