Futbol, CE Berga

Uns 200 nens de 16 equips benjamins de futbol jugaran aquest diumenge el IV Torneig Ciutat de Berga

Uns 200 nens de 16 equips benjamins de futbol jugaran aquest diumenge el IV Torneig Ciutat de Berga

Berga acull aquest diumenge, 26 de març, la quarta edició del Torneig de Futbol Base Ciutat de Berga, organitzat pel CE Berga. Enguany els impulsors de l’esdeveniment han optat per dissenyar una única competició, de categoria benjamí, i a diferència d’altres anys, no hi haurà torneig d’alevins. Això sí, la competició de benjamins és de major envergadura i passa de 10 equips a 16. En total, segons ha explicat a l’EntreRivals.cat el coordinador del futbol base del CE Berga, Sergi Torrabadella, uns 200 nens jugaran al camp municipal de Berga al llarg del proper diumenge.

A banda d’això, una altra novetat important és el canvi de dates. Normalment el Torneig Ciutat de Berga s’acostumava a disputar per Nadal, però aquest any no ha estat possible i l’organització ha optat per aplaçar-lo fins el cap de setmana de Carnestoltes. La decisió, però, fa possible que el benjamí del FC Barcelona pugui pujar a Berga com un dels 16 participants. “En les altres edicions no podien pujar perquè el Nadal és l’època de la temporada en què el Barça dóna festa als seus jugadors”, ha explicat Torrabadella.

La presència del Barça a la competició és un al·licient en molts aspectes. Tot i que el nivell de l’any passat no té res a envejar al d’aquest any, el fet que hi hagi el conjunt culé il·lusiona a l’entorn del club i, a la vegada, atrau amb més facilitat els equips que venen de fora.

Els equips participants són el FC Barcelona, el Berga ‘A’, l’Hospitalet, el Navàs, el Berga B, la Damm, el Mercantil, el Joanenc, el Berga C, la Fundació Terrassa, el Gimnàstic de Manresa, el Callús, el Vilaseca, el Manresa, el Tàrrega i la Salle de Manresa.

El format del torneig

El torneig començarà a 2/4 de 10 del matí i s’allargarà fins a les 7 de la tarda aproximadament. Els 16 equips participants jugaran tres partits de 20 minuts cadascun, corresponents a la lligueta inicial. Tots ells, sigui quina sigui la seva posició final a la mini-lliga, passaran a vuitens de final. Allà, però, els primers de grup s’enfrontaran als quarts i els segons, als tercers.

A partir de vuitens els partits seguiran sent de 20 minuts però seran d’eliminatòria directa, és a dir, que qui perdi dirà adéu a la competició. I per acabar, la final, prevista a 2/4 de 7 del vespre, serà de dues parts de 15 minuts.

Les opcions del Berga

Fins a tres equips del Berga disputaran el torneig aquest diumenge. No coincidiran entre ells a la lligueta, però sí que ho podrien fer en les eliminatòries directes.

Tal com diu el coordinador del futbol base a l’entitat, “en un torneig de partits tan curts, qualsevol cosa és possible”, però el cert és que el nivell dels equips que hi participen és molt alt i alçar la copa de campió és complicat per qualsevol de les formacions del Berga. L’entitat berguedana, però, compta amb un benjamí A molt fort que s’haurà de jugar les castanyes amb el Barça a la lligueta i és la gran esperança dels locals. “Guanyar el torneig és complicat, però un Berga a semifinals crec que és possible”, assegura Torrabadella.

 

FOTO. Els petits futbolistes que van participar en l’edició del Ciutat de Berga del 2016 / Sergi Torrabadella (Twitter)

Benjamí torneig

Comentaris