Atletisme

Hi haurà triatló a Berga el proper setembre, però no serà la Sailfish

Hi haurà triatló a Berga el proper setembre, però no serà la Sailfish

El Club Triatló Berga recuperarà la tradició dels últims anys de celebrar una triatló a la comarca al mes de setembre. Després de l’adéu de la Sailfish, que l’any que ve no es disputarà a Berga sinó a la Costa Brava, el Club Triatló Berga presenta l’alternativa: la Half del Berguedà.

Segons expliquen en el lloc web del club, la nova triatló se celebrarà el dia 10 de setembre i constarà de tres segments i dues transicions que, en principi, seran calcades a les de l’antiga Sailfish: 1,9 quilòmetres al pantà de la Baells, 90 quilòmetres de ciclisme per la comarca i 21,1 quilòmetres de cursa a peu per l’interior de Berga.

Segons ha explicat a l’EntreRivals.cat el vocal del Club Triatló Berga, Moi Gonzàlez, la idea és aprofitar el recorregut de la Sailfish perquè “és molt bo”. Ara bé, Gonzàlez ha recalcat que en els propers mesos hi podrien haver petits canvis en funció de les necessitats i les conveniències de la comarca. El que queda clar és que la ruta es basarà en la que es feia fins ara a la Sailfish.

Amb el vistiplau de l’Ajuntament de Berga

El Club Triatló Berga va començar a estudiar opcions per recuperar la triatló al Berguedà des del moment en què es va anunciar el canvi de lloc de la Sailfish. Gonzàlez ha explicat que “és una idea definitiva“, ja que els organitzadors han valorat la proposta amb els principals agents de la comarca que estaran involucrats en la prova.

Entre d’altres ens, Gonzàlez ha confirmat que el Club Triatló Berga té el vistiplau de l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà per tirar endavant la iniciativa. “La proposta ha agradat. Tothom té ganes d’evitar que es perdi una prova que està consolidada al territori”, ha dit el vocal del club.

Pel que fa al finançament de la prova, Gonzàlez ha explicat que ja hi han hagut converses amb possibles patrocinadors i també s’ha començat a valorar la possibilitat de presentar candidatura per possibles subvencions de la Generalitat o la Diputació de Barcelona.

Club Triatló Berga sailfish triatló

Comentaris