Futbol, CE Olvan, CE Puig-reig, CF Sant Salvador de Cercs, UE Avià B

Triomf in extremis de l’Avià B per seguir caminant a pas ferm cap a la salvació matemàtica (2-1)

Triomf in extremis de l’Avià B per seguir caminant a pas ferm cap a la salvació matemàtica (2-1)

La Unió Esportiva Avià B ha aconseguit una victòria transcendental aquest cap de setmana, a casa, contra el Llorençà per un ajustadíssim 2 a 1. Els avianesos van sumar els tres punts en un partit igualat que no es va decidir fins al darrer minut.

Els de Lluís Fornell es van avançar al minut 10 de partit amb un gol d’Eudald Tubau. Amb l’avantatge mínim en el marcador pels locals es va arribar al descans. A la represa, el Llorençà va aconseguir l’empat, al minut 71, a través de Manuel Gómez. Però quan tot semblava dat i beneït, l’àrbitre va assenyalar un penal a favor de l’Avià per un cop de colze del porter visitant a un jugador avianès. L’acció va comportar, a més, l’expulsió del porter vallesà. Lianes va marcar des dels 11 metres i amb el seu xut pràcticament va morir el partit.

La victòria fa que els avianesos escalin fins la sisena posició i, amb 33 punts, se situen 19 punts per sobre de la zona de promoció per la permanència. A falta de 13 compromisos i 39 punts en joc, la salvació està pràcticament assolida i ara caldrà si els de Fornell aconsegueixen mantenir-se a la zona mitjana-alta de la classificació fins a final de temporada. A aquestes alçades, entre el quart i l’onzè lloc només hi ha 7 punts de diferència.

La resta de resultats i la classificació del grup 6 de Tercera Catalana, aquí.

Grup 7. Victòria, empat i derrota

El Sant Salvador esguerra la revifada del Viladecavalls i s’aferra a la categoria (2-1)

El Viladecavalls visitava el camp del Sant Salvador després que la setmana passada trenqués contra el Puig-reig (2-1) una mala ratxa de cinc derrotes consecutives. Havent guanyat un rival directe com el Puig-reig, visitar el camp del Sant Salvador, un equip que lluita per sortir del descens, semblava una oportunitat d’or per al Viladecavalls per confirmar la seva recuperació. Però no va ser així.

Les cinc victòries que ha aconseguit el Sant Salvador aquesta temporada han estat a casa. Tres dels cinc empats, també. El gran pou dels cercorins són els desplaçaments, però a casa són forts. I aquest cap de setmana han demostrat per què.

Un gol de Nil Baró al minut 2 posava les coses molt de cara als del Berguedà, que aguantarien el resultat durant tota la primera part. No només això, sinó que dos minuts abans del descans Lluís Juez faria el segon en un gol antològic que deixava tocat el Viladecavalls. A la represa, els vallesans retallarien distàncies, al minut 53, amb un gol de Peón, però el 2 a 1 seria definitiu.

La victòria permet al Sant Salvador seguir viu en la lluita per la permanència. Tot i que segueix en descens, els tres punts eren més necessaris que mai perquè la majoria dels rivals directes han puntuat. Els cercorins són setzens, amb 20 punts: a tres del Marganell, que és quinzè; i a 6 del Súria i el Pueblo Nuevo, catorzè i tretzè, respectivament.

El Puig-reig esgarrapa un punt en la visita del líder (1-1)

Puig-reig i Can Trias disputaven aquesta setmana el partit de la jornada, amb el permís del San Juan-Pirinaica. Els egarencs hi arribaven enratxats, després de quatre victòries consecutives. El Puig-reig, per la seva banda, fa mesos que no troba la regularitat que en el primer terç de campionat va portar-lo a liderar la categoria. Però el municipal de Puig-reig sempre és un terreny complicat.

Després d’un primer temps travat i sense gols, el líder es va avançar al minut 55 amb una diana de Carlos Mullor. Però el Puig-reig no va perdre la cara al partit i va aconseguir la igualada al minut 84, amb un gol de Ramon González.

L’empat fa perdre una posició al Puig-reig, que ja és , amb 35 punts. Els de Joan Flores, però, són a només 2 punts del tercer classificat, el San Juan, que aquesta setmana es va desfer de la Pirinaica en un interessant duel d’aspirants a la promoció d’ascens.

Desfeta cruel de l’Olvan al camp del Llano de Sabadell (9-1)

Era un camp complicat, sí. Era un rival que ha anat de menys a més aquesta temporada, sí. Però pocs s’haguessin atrevit a pronosticar la golejada escandalosa del Llano de Sabadell a l’Olvan. 9 a 1 en un partit sense massa història.

L’Olvan afrontava el compromís en una situació pràcticament igual de precària que la que reflecteix la classificació. 13 homes i un jugador de camp que s’havia de posar els guants de porter perquè l’home que habitualment se situa sota pals no estava disponible. Però, com sempre, els olvanesos van sortir al camp amb la idea de posar les coses tan difícils com fos possible al rival.

El Llano, però, es va avançar ben aviat, al minut 10 de partit, i va arribar al descans amb un còmode 3 a 0 dibuixat en el marcador. A la represa, els gols dels locals van anar caient i els darrers 10 minuts de partit es van fer eterns per un Olvan desgastat física i anímicament. En 7 minuts els vallesans van passar del 6 a 0 al 9 a 0 i els berguedans només van poder contestar amb un gol, el de l’honor, obra de Joan Casals, quan el temps ja estava gairebé complert.

 

La resta de resultats i la classificació del grup 7 de Tercera Catalana, aquí.

 

FOTO. Alguns jugadors de la Unió Esportiva Avià celebrant el gol d’Ivan Lianes contra el Llorençà, que va donar-los els tres punts / Aleix Camprubí

Grup 7 Tercera Catalana

Comentaris