Futbol, CE Berga

El Berga s’exhibeix a nivell tàctic i assalta un dels camps més complicats de la categoria (1-2)

El Berga s’exhibeix a nivell tàctic i assalta un dels camps més complicats de la categoria (1-2)

Cop d’efecte a Sabadell. El Club Esportiu Berga ha assaltat el camp del Sabadell Nord en un dels millors partits de la temporada a nivell tàctic. Els berguedans s’han imposat per un ajustat 1 a 2 gràcies a un golàs de Caicedo i un altre, de Dalmau. El conjunt dirigit per Joan Prat ha estudiat a fons el rival, un equip que lluita per les places d’ascens des de fa jornades, i ho ha materialitzat sobre el terreny de joc.

La primera part ha estat de tempteig. Tots dos equips han mirat el rival amb molt de respecte i les ocasions han brillat per la seva absència. Els locals n’han tingut una i el Berga, cap. El conjunt del Berguedà esperava un rival molt més ofensiu del que ho ha estat en el primer temps i això ha retardat l’exhibició tàctica que els de Prat protagonitzarien a la represa.

Després del descans, el Sabadell Nord ha fet un pas endavant i s’ha bolcat a l’àrea del Berga. Era el que esperaven els visitants, que s’han tancat amb ordre al darrera i han fet sortir de la cova la defensa rival per aprofitar els contracops letals i la velocitat a dalt per plantar-se sols davant la porteria vallesana en nombroses ocasions.

El Berga s’ha avançat en un córner. La defensa del Sabadell Nord ha refusat la centrada, però la pilota ha caigut als peus de Caicedo, que s’ha orientat la pilota i l’ha clavat a l’escaire de la porteria rival. Era el minut 53 i la gesta tenia bona pinta. Malgrat tot, 13 minuts després, al 66, una brutal jugada individual de l’extrem vallesà Gregorio Vigueras ha servit als locals per fer l’empat. Vigueras s’ha desfet de mitja defensa del Berga amb una lliçó de driblings i ha superat la sortida de Dani Peralta amb una bona definició.

Tot i l’empat, el plantejament de tots dos equips no ha canviat en absolut. El Berga ha seguit desequilibrant al contracop i el Sabadell Nord ha passat bona part dels minuts en camp contrari però sense inquietar massa la porteria de Peralta. A més, a falta de 10 minuts pel final, Xavi València s’ha lesionat i els berguedans han hagut de disputar el darrer tram de partit amb inferioritat numèrica perquè ja havien esgotat els canvis. L’entrebanc no ha estat suficient per ensorrat l’entramat del Berga, que no només ha aguantat el resultat, sinó que ha decantat el partit al seu favor. Al minut 86, Sergi Ruiz ha pentinat una centrada lateral i el porter ha aturat la rematada, però el refús ha anat a parar als peus de Dalmau, que ha foradat la xarxa per fer l’1 a 2 definitiu.

El post-partit: Sabadell Nord 1 Berga 2

pratcastellaJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“És un dels partits que em sento més orgullós del treball fet pels jugadors. Havíem estudiat molt bé el rival, tal com fem cada jornada, però avui ha sortit millor que mai. Hem contrarestat les seves individualitats amb sacrifici i treball col·lectiu. Hem corregut més que ells i això és la clau que ens ha portat a la victòria. És un dels camps més complicats de la categoria i era molt difícil guanyar-hi, però la paciència i la fe en el plantejament tàctic ens ha portat la recompensa que esperàvem.”

marc-sala-selgaMarc Sala Jugador del Club Esportiu Berga

“Sabíem on anàvem i érem molt conscients que seria un partit molt difícil. El Sabadell Nord anava segon i era per alguna cosa. En global, jo destacaria el treball de tot l’equip: ens hem fet un fart de córrer i això ens ha acabat recompensant. Ara tenim l’aturada de la setmana que ve que ens anirà de meravella per descansar i desconnectar una mica, però sens dubte no hi podíem haver arribat d’una millor manera. La victòria també ens serveix per agafar una mica de distància respecte els equips de baix; el Terrassa portava un parell de victòries consecutives i començava a posar pressió i els tres punts d’avui ens permeten agafar una mica d’aire.”

Joan Prat Marc Sala Sabadell Nord Segona Catalana

Comentaris