Ciclisme

Neix a Guardiola de Berguedà una de les proves cicloturistes més exigents del país

Neix a Guardiola de Berguedà una de les proves cicloturistes més exigents del país

Els aficionats al món del ciclisme de carretera tenen una nova i interessant cita en el calendari cicloturista 2017: la Orbea Cadí Challenge. Amb inici i final a Guardiola de Berguedà, la prova -no competitiva- proposa un espectacular recorregut en dues etapes entre el municipi guardiolenc i Bellver de Cerdanya. Els prop de 300 participants hauran de completar la volta al Cadí-Moixeró sobre la bicicleta en un cap de setmana. Serà els dies 10 i 11 de juny.

Segons els organitzadors, la ruta proposada és “totalment inèdita” en un esdeveniment cicloturista i, a més, compta amb el suport, entre d’altres, del Parc Natural del Cadí-Moixeró. La prova també compta amb la col·laboració de grans marques del panorama cicloturista actual. La principal és Orbea, però també n’hi ha d’altres com Rudy Project, Nutrisport, Twonav i Yogy Tea.

Pujades espectaculars al llarg de 250 quilòmetres

El fet que sigui una prova de de format doble, és a dir, que es disputa en dos dies, és una gran novetat dins el panorama ciclista no competitiu. Tot i això, la ruta és molt exigent, amb dues etapes amb un desnivell positiu de 5.300 metres i pujades mai vistes en cap esdeveniment cicloturista. Algunes d’aquestes ascensions són la Collada Subirana, el coll de Pradell o l’alt de Viliella.

La primera etapa arrencarà a Guardiola de Berguedà i finalitzarà a Bellver de Cerdanya. Seran 135 quilòmetres i un nivell positiu de 3.000 quilòmetres. Entre els principals ports, hi haurà la Collada Subirana i la Creueta.

Pel que fa al segon dia, l’11 de juny, els participants hauran d’afrontar la tornada a Guardiola, des de Bellver. Seran 112 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell positiu. En aquest cas, els principals ports seran el de la Trava, el coll de Gósol i el coll de Pradell.

En totes dues etapes, l’organització muntarà diversos punts d’avituallament i assistència al llarg de la ruta, servei mecànic en marxa, trasllat d’equipatges i guardabicicletes vigilat a Bellver. A més, hi haurà servei de seguiment online perquè tots els aficionats puguin seguir l’evolució dels participants en tot moment durant la cursa.

 

Inscripcions obertes

El procés d’inscripció ja està en marxa. Els interessats en apuntar-se a la cita poden fer-ho a través de la pàgina web de l’esdeveniment. En el moment d’inscriure’s, els ciclistes podran decidir si ho fan en una de les dues etapes, o bé opten per realitzar la volta sencera al Cadí-Moixeró.

Hi ha quatre possibles modalitats d’inscripció: 2, per realitzar dues etapes; i 2, per a una. D’entrada, l’organització ofereix la possibilitat d’apuntar-se a la prova de dos dies i, a més, contractar l’allotjament (a l’alberg la Bruna, de Bellver) per 125 euros per persona. Per als participants que no necessiten allotjament el preu d’inscripció és de 89 euros.

Pel que fa als ciclistes que optin per córrer una de les dues etapes, hauran de pagar 55 o 35 euros, en funció dels serveis que desitgin. A banda del dinar final, l’avituallament i els serveis de cursa que ja s’inclouen en l’inscripció de 35 euros, els participants que també vulguin el pac de benvinguda podran obtenir-lo pagant 55 euros. Tot plegat, a través del lloc web de l’esdeveniment.

Orbea Cadí Challenge

Comentaris