General

L’Handbol Berga surt del descens i recupera l’esperança (26-24)

L’Handbol Berga surt del descens i recupera l’esperança (26-24)

Es confirma la dinàmica positiva de l’Handbol Berga. Els de Quico Sanz aconsegueixen sortir del descens, després de 2 victòries consecutives i de sumar 6 punts dels darrers 10 possibles. El Manyanet B, un rival de la part alta, no va poder derrotar la defensa berguedana, i el resultat final va ser de 26 a 24.

remuvsmanyanetL’equip va plantejar el partit prioritzant clarament la defensa, amb una 6-0 molt contundent i dura. La novetat del canvi atac-defensa va donar bons resultats, ja que van ajudar a aguantar a un també defensiu Manyanet. Les aturades de diversos penals per part de Gerard Remolà (4 consecutius) van ajudar que el partit seguís empatat durant la primera meitat, arribant a les taules a 13 gols al descans.

El Berga va afrontar la segona meitat amb la mateixa calma i serenitat, sense posar-se gaire nerviós, tirant només els contracops justos i necessaris, i jugant llarg amb atac estàtic. El rival es va trobar travat i superat per la defensa local. Els verd-i-vermells van afrontar els 10 minuts finals marcant el tempo necessari, amb una bona gestió, seguint imprimint una bona defensa i anotant a través de 2 contracops i algun atac estàtic, fos amb individualitats o jugades trenades, per mantenir un avantatge de 3 gols. Els darrers 5 minuts el Manyanet intenta fer una defensa més oberta, però Agustí Travé va ser clau per obrir la defensa a través del joc entre línies, i acabar-se imposant per 26 a 24.

agustivsmanyanet

D’aquesta manera l’equip surt -finalment- de la zona de descens, situant-se a un triple empat a la 9a posició, amb 11 punts, a 1 del Sant Llorenç i l’Esplugues, 12è i 13è, que marquen la zona vermella amb 10 punts. El Garbí B de Palafrugell serà el rival de la setmana vinent, que, a l’espera de resultats, és 7è amb 17 punts.

QuicoSanzRetallQuico Sanz Entrenador Handbol Berga

“Ha sigut un partit molt disputat contra un equip de la part alta. No han sabut desxifrar la nostra defensa, que està donant molts bons resultats. Continuarem amb aquesta línia de treball, amb l’equip unit al moment de defensar, que és el que ens dóna les victòries i els punts. Tot i la seva experiència, hem portat el ritme del partit”.

verdaguerretallArnau Verdaguer Jugador Handbol Berga

“Hem plantejat bé el partit amb una defensa dura que els costava molt d’atacat. Ofensivament hem intentat treballar llarg i no precipitar-nos, i ha funcionat. Tampoc els hi donàvem opcions que sortissin ràpid, ja que, tot i no ser la seva millor faceta, a l’anada ens van fer mal. Pel que fa al meu partit, m’he trobat còmode a la pista, tant a l’extrem com al lateral, especialment en la segona meitat”.

 

El cadet també guanya, l’aleví descansa

L’altre equip que confirma el seu bon estat de forma en aquesta segona volta, després d’imposar-se a La Salle Montcada 36 a 27. Els joves pugen fins a la 3a posició, empatats a 22 punts amb Les Franqueses, 2n classificat, i mantenen la bona posició de casa a la segona fase de la competició. L’equip intentarà mantenir els bons resultats, en la visita la setmana vinent al camp del líder La Garriga, que suma 24 punts, encara a l’espera de seu partit.

Per la seva banda, l’equip aleví descansava aquesta jornada. Tot i això, mantindrà el lideratge una setmana més, ja que, tot i la victòria del Súria, que empata a 9 punts amb el Berga, els berguedans tenen l’average a favor. A la jornada vinent, que serà la penúltima de la fase regular, l’equip s’enfrontarà al Santpedor, 3r amb 6 punts.

FOTOS: Josep Maria Serarols

 

arnau verdaguer Berga Handbol handbol berga quico sanz

Comentaris