Futbol, UE Avià

No hi ha manera: dotzè empat de l’Avià en un partit que estava guanyat (2-2)

No hi ha manera: dotzè empat de l’Avià en un partit que estava guanyat (2-2)

La Unió Esportiva Avià ha empatat a 2, a casa, contra el Lloret en un partit fet a mida per trencar la mala ratxa de resultats, però que ha acabat amb un final cruel per als interessos locals. El xoc ha estat dominat durant pràcticament els 90 minuts per l’Avià, però no s’ha sabut matar i el Lloret ho ha aprofitat per fer un 2 a 2 in extremis que ha resultat definitiu.

ue-avia

L’onze titular de la UE Avià contra el Lloret / Marc Canturri

El conjunt de Pablo Becerril ha saltat al terreny de joc endollat. Seguint la tònica dels darrers partits, en els primers minuts els avianesos s’han mostrat molt segurs en defensa i han ocupat molt bé els espais en atac per posar en seriosos problemes a la defensa lloretenca. Fruit d’això, abans de la mitja hora de joc, Miki Poveda ha avançat els locals en un ràpid contracop en què ha quedat sol davant el porter, ha errat el primer xut però ha aprofitat el refús per marcar amb ràbia.

El partit es posava molt de cara però calia rematar la feina. L’Avià no ha canviat en absolut la seva manera de jugar i, de fet, ha tingut una nova ocasió molt clara, també als peus de Miki Poveda, per fer el 2 a 0. En una sortida de manual al contraatac, Miki López ha fet un canvi d’orientació per a Poveda, que s’ha plantat sol davant la porteria però, aquest cop, ha topat amb l’obstacle del porter.

Del 2 a 0 s’ha passat el 1 a 1. Pocs minuts després, el Lloret ha aprofitat una bona transició per banda dreta per fer una passada de la mort letal que el visitant Adrián Expósito ha rematat dins. Ha estat un autèntic gerro d’aigua freda per a l’Avià, que, malgrat tot, ho ha seguit intentant i encara n’ha tingut una abans del descans. Després d’una sèrie de pentinades, Miki Poveda ha fet gol però l’assistent ha anul·lat la diana en interpretar que ho feia en fora de joc.

A la represa, l’Avià ha repetit l’inici del primer temps. Bolcats en camp contrari i disposant de nombroses ocasions per marcar, els avianesos han tancat el rival al seu propi camp i el partit semblava ideal per a sumar, d’una vegada per totes, els tres punts. Però el gol ha tardat ben bé 25 minuts. Al minut 70, una bona acció individual d’Arnau Ruiz a l’interior de l’àrea ha convençut l’àrbitre, que ha assenyalat penal per un clar contacte que ha acabat desestabilitzant l’avianès. La pena màxima ha estat transformada per Toni Líria, molt segur i tranquil des dels 11 metres.

Restaven 20 minuts i el Lloret no semblava capaç de fer gran cosa més. Però no ha estat així. El partit s’ha posat molt tens en els instants finals i l’Avià hi ha sortit perdent. Amb el temps pràcticament complert, el visitant Juan Pablo Galarza ha rematat de cap, sol davant de Sergi, i ha fet un 2 a 2 que esfumava el somni avianès de sumar tres punts gairebé tres mesos després. Era la segona ocasió clar de gol en tot el partit dels visitants, que encara en tindrien una altra en temps afegit. En aquesta darrera acció, Sergi ha salvat els mobles. De totes maneres, un 2 a 2 final que té un regust força amarg per als avianesos, ja que la victòria ha tornat a estar ben a prop.

El post-partit: Avià 2 Lloret 2

becerrilPablo Becerril Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Han xutat tres vegades a porteria i ens han fotut dos gols. En canvi, nosaltres hem tingut una quinzena d’ocasions que no han estat suficients per sumar d’una vegada els tres punts. Al final les dinàmiques del futbol es plasmen en aquestes coses: el Lloret està bé i amb tres ocasions n’ha fet prou i nosaltres estem malament i no hem aprofitat les que hem tingut per fer més gols que el rival. Ara bé, no puc retreure res als meus jugadors perquè tinc la sensació que difícilment es pot fer millor. El nostre partit ha estat molt complert. El que un entrenador desitja quan surt sobre el camp és tenir més ocasions sobre el camp i avui ha estat així. El punt positiu és que cada setmana estem millor i jugant a aquest nivell no hem de patir perquè la mala sort té un final, segur. En dies com avui els equips depenen de nosaltres perquè estem a un gran nivell i, per tant, podem sotmetre a qualsevol rival, independentment de si és un equip de dalt o si és un equip de baix. Hem de millorar en efectivitat però, sobretot, hem d’evitar que el rival ens faci tan mal creant tan poc.”

jandro-rodonaAlejandro Delgado Jugador de la Unió Esportiva Avià

“L’equip està molt còmode en defensa de 5. Hem encadenat una sèrie de partits amb mals resultats, sense estar gaire bé en atac i patint en defensa. Ara, la defensa de 5 ens serveix per mantenir l’ordre al darrera a l’espera que arribin les victòries, que arribaran. Després, quan tornem a guanyar, ja ens plantejarem tornar a la defensa de 4. Avui, però, els jugadors del vestidor ens hem quedat bastant fotuts perquè considerem que hem estat superiors i el rival només ens ha arribat tres cops. El futbol són dinàmiques i nosaltres ho donem tot per canviar la nostra. Estem preocupats perquè la victòria no arriba però treballem per fer-ho possible. Hem de sortir d’on som perquè no ens mereixem ser-hi.”

Alejandro Delgado CF Lloret Pablo Becerril Primera Catalana

Comentaris