Futbol, UE Avià

Un penal polèmic condemna l’Avià a marxar amb les mans buides de Sants (1-0)

Un penal polèmic condemna l’Avià a marxar amb les mans buides de Sants (1-0)

La Unió Esportiva Avià ha perdut per la mínima, 1 a 0, al camp del Sants aquest diumenge al matí. El partit ha estat molt igualat, amb molta lluita al mig del camp i sense pràcticament ocasions, però s’ha acabat decidint gràcies a un penal polèmic abans del descans.

Avianesos i barcelonins han saltat al terreny de joc amb formacions calcades. Tots dos entrenadors han optat per la defensa de cinc i això ha propiciat un joc molt travat i sense pràcticament ocasions. Els homes de Pablo Becerril, molt còmodes amb aquest sistema, han estat sòlids a darrera, però han tingut problemes per sortir amb perill al contraatac. Era normal: acumular homes a darrera ha fet que n’hi haguessin menys a dalt, però, en canvi, ha facilitat les coses en defensa.

A la primera part, gairebé tot ha sortit com estava previst. Poques ocasions pel rival, seguretat defensiva i comptades sortides al contracop. Però el que no s’esperava l’Avià és el que ha passat al minut 40. L’àrbitre ha decretat penal a favor del Sants en una acció molt discutida pel bàndol avianès. El jugador objecte del penal estava en clar fora de joc, però el col·legiat ha interpretat que no ho era perquè un jugador de l’Avià ha tocat la pilota en última instància. Sigui com sigui, el penal ha estat xiulat i el Sants l’ha transformat en l’1 a 0.

A la represa, els avianesos s’han mantingut fidels al seu esquema d’avui, amb defensa de cinc sòlida i contundent. Els primers deu minuts han estat de domini local, però a partir de llavors el pes del partit l’ha portat l’Avià. Malgrat tot, les aproximacions a les àrees han estat comptades i, probablement, el més just hagués estat l’empat a 0. Ni l’Avià ha estat capaç d’empatar el partit ni el Sants ha inquietat els visitants amb cap intent de sentenciar l’enfrontament. L’1 a 0 ha estat definitiu.

El post-partit: Sants 1 Avià 0

becerrilPablo Becerril Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Ens n’anem de Sants amb la sensació de no haver fet res per perdre el partit. Tampoc hem fet res per merèixer guanyar-lo. Per tant, el més just hagués estat l’empat a 0. No hem tingut massa ocasions, però hem solucionat la fragilitat defensiva que teníem en els darrers partits. El canvi de sistema ha estat per dos motius: d’una banda, per acabar amb els problemes en defensa i perquè vam veure que l’equip s’hi sentia còmode en un amistós entre setmana; i d’altra banda, per la manca d’efectius que teníem avui (hem convocat sis jugadors del filial i el porter). Malauradament, estem en una dinàmica en què qualsevol cosa ens surt malament. Hi ha pressió perquè hem de començar a sumar, però avui he vist un vestuari unit i convençut que ho tirarà endavant. Aquesta setmana hem donat a tots els jugadors l’oportunitat perquè s’expressessin i diguessin la seva. Ho aixecarem”

toni-liriaToni Liria Jugador de la Unió Esportiva Avià

“Hem estat força bé. Feia tres o quatre setmanes que no competíem bé i avui hem recuperat la nostra ‘xispa’. Però, com sempre, amb ben poc ens fan gol. Altre cop ens ha condemnat una decisió arbitral, però, bé, al final ja t’hi acostumes. Era fora de joc claríssim. Sigui com sigui, avui amb la defensa de 5 hem estat molt còmodes i hem fet que el rival no tingués cap ocasió. El problema és que, amb cinc defenses, faltava gent a dalt i teníem seriosos problemes per sortir al contracop”

 

FOTO. Antony, de la UE Avià, en el partit de la setmana passada contra l’Andorra / Aleix Camprubí

Pablo Becerril Primera Catalana Toni Liria

Comentaris