Motor

Eloi Alsina participa al Rally Monte-Carlo Historique amb l’equip oficial Seat

Eloi Alsina participa al Rally Monte-Carlo Historique amb l’equip oficial Seat

Eloi Alsina, fill de Torelló però ara resident a Berga, té la gasolina a les venes. La passió pels cotxes li ve de família, els seus pares ja havien corregut i ells són qui el van iniciar en el món del motor. Ara bé, no va ser fins el 2003 quan un seu amic li va demanar que fos el seu copilot i a partir d’aquell moment no ha parat i ha copilotat a més de 32 pilots diferents.

Eloi Alsina ha pogut copilotar parlant català, anglès, francès i italià. Ha guanyat varis rallis com ara el Rally de Mallorca, el de Gran Bretanya, el Rally Costa Brava… També ha liderat en dues ocasions el Rally de Montecarlo i ha aconseguit el Campionat de Catalunya i el Subcampionat d’Espanya.

unnamed (2)

Tot i que algun cop ha provat de ser pilot,  Alsina sempre ha competit al costat dret del cotxe. Copilotar li ha permès viatjar molt, estar amb equips importants i provar vàries disciplines, cosa que sent pilot hauria estat més limitat.

Rally Montecarlo 2017

Enguany, de moment només té en ment participar al Rally de Monte-Carlo Historique que comença aquest dimecres i dura fins l’1 de febrer. Ho farà amb l’equip Seat ja que la marca espanyola fa 40 anys va marcar una cita important en el Rally de Monte-Carlo en aconseguir quedar tercers i quarts a la general. Ara, 40 anys després, Seat ha fet un equip per tornar-hi i compten amb l’Eloi Alsina per participar-hi. Per ell és tot un privilegi, “serà el meu quart Montecarlo i l’experiència que puc aportar a Seat penso que pot ser molt positiva per l’equip. Fa 5 anys que sóc membre de l’equip i hem aconseguit resultats molt bons en les proves que hem fet”, comenta Alsina a Entre Rivals.

unnamed (3)

A partir d’aquí, el copilot resident a Berga assegura que no té cap altra prova planejada, però anirà veient sobre la marxa que li depara aquest 2017.

Preparació de les competicions

Els entrenaments i la preparació per a competir depenen del tipus de Rally. En el cas del Rally de Monte-Carlo l’han preparat participant en un rally de neu a Andorra per poder pilotar en condicions similars a les que es trobaran. Allà van provar els vehicles, pneumàtics, i que els cotxes es comportessin de la millor manera per a cada pilot, per tal de veure quines coses s’havien de millorar i, així, quan viatgin cap a Mònaco els cotxes estaran en les màximes condicions.

30LaCer9835

La comarca del Berguedà te unes carreteres idònies per poder entrenar, amb trams tant d’asfalt com de terra i amb unes condicions similars a rallis nacionals i mundials. Tal i com ens explica Alsina, “ara mateix hi ha equips importants que estan venint al Berguedà a fer tests i s’ha de dir que és de les millors comarques, podem estar contents de que equips mundialistes vinguin a les nostres carreteres.”

Feina i hobbie

Actualment compagina la competició amb la feina com a gerent del concessionari Motor Munich, Automecànica Jordi a Berga. Com ens comenta Alsina, la seva prioritat és la feina, i els rallis són un hobbie. “Les carreres ajuden molt a la feina, ja que és una manera de conèixer gent i mantenir el contacte amb els clients. Ells saben que sóc copilot, em pregunten i s’interessen molt per les carreres que faig”, assegura Alsina.

El 2016 a l’Automecànica Jordi van organitzar una trobada de  cotxes clàssics i es van reunir més de 120 vehicles, “molta gent va venir gràcies a la gran passió que Automecànica Jordi té per aquesta afició” comenta orgullós Alsina.

Tornar als inicis

El Berguedà és una comarca molt especial per a Eloi Alsina. Tot i ser fill de Torelló, Alsina va guanyar el primer rally fa 12 anys a la capital berguedana. És curiós que es casés al lloc on va rebre la primera copa com a guanyador absolut d’un rally. És per això i per les carreteres espectaculars, que Berga i la gent del Berguedà són especials per Eloi Alsina, un copilot que aquesta setmana té una de les cites més importants de la seva trajectòria, al Rally de Monte-Carlo.

unnamed (1)

 

 

FOTOS: Renault R5 és el MonteCarlo 2014 fent de copilot a l’Antonio Sainz (Germà del Carlos Sainz); amb el Seat  fent de copilot al Mia Bardolet (Campió d’Espanya de Rallys); amb el Mitsubishi a una proba del campionat de Catalunya de terra i amb el Porsche a Montecarlo 2016 AUTOR: cedides per Eloi Alsina 

Copilot Eloi Alsina Rally Monte-Carlo Historique 2017 Seat

Comentaris