Futbol, UE Avià

Tensió, polèmica i expulsions en la tercera derrota consecutiva (1-3)

Tensió, polèmica i expulsions en la tercera derrota consecutiva (1-3)

La Unió Esportiva Avià ha sumat la tercera derrota consecutiva, aquest dissabte, a casa contra l’Andorra, un dels equips de la part alta de la classificació. Avianesos i andorrans han disputat un partit força equilibrat però l’expulsió polèmica de Miki López ha condicionat severament el partit, que ha acabat amb 1 a 3 a favor de l’Andorra. La derrota allarga la mala dinàmica dels de Pablo Becerril, que encadenen cinc partits sense conèixer la victòria (2 empats i 3 derrotes) i comencen a necessitar amb urgència sumar de tres en tres.

La primera meitat ha estat força travada. Cap dels dos equips ha aconseguit imposar-se, ni en el marcador ni en joc. De fet, la gran protagonista del primer temps ha estat l’àrbitre, que des del minut 1 s’ha mostrat força permissiva, però paradoxalment ha decidit expulsar Miki López per doble amonestació a falta de cinc minuts pel descans en una acció molt discutida per jugadors, cos tècnic i públic del municipal Alfons Gonfaus. Malgrat tot, el resultat a la mitja part seguia sent l’inicial: 0 a 0 i partit obert.

A la represa, però, l’enfrontament s’ha animat. Tot i jugar en inferioritat numèrica, el conjunt avianès ha estat capaç d’avançar-se ben aviat. Ha estat en el minut 49, quan Max Morell ha transformat penal clar que donava esperances als locals. Tot i això, l’arbitratge ha seguit traient de polleguera el bàndol local i ha acabat decretant un penal polèmic que l’Andorra ha transformat per fer l’empat. Era el minut 66 i, a partir d’aquí, el partit ha canviat radicalment.

Les esperances que havien nascut arran del gol de Max Morell s’han anat esvaint i l’Andorra ha aprofitat dues transicions ràpides per decantar el marcador al seu favor i sentenciar el partit. Val a dir que els andorrans s’han quedat amb 10 a falta de 20 minuts i l’avianès Gigi ha estat expulsat al minut 89, de manera que l’Avià afrontarà el pròxim partit, al camp del Sants, amb baixes sensibles, tant a dalt com a darrera.

El post-partit: Avià 1 Andorra 3

becerrilPablo Becerril Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“No hi ha tanta diferència entre els equips potents i els que no ho són tan en aquesta categoria. Crec que avui ens mereixíem empatar. Hagués estat el resultat més just. Durant la temporada, quan hem merescut perdre, hem perdut; i quan hem merescut guanyar, no hem guanyat; i ara en paguem les conseqüències. Avui, com ve sent habitual en els darrers partits, no hem entès l’arbitratge des del primer minut. El col·legiat ens ha dit que era partidari de deixar jugar i, per contra, ha decidit expulsar Miki López abans del descans. Ara bé, el que no pot ser és que posem tantes facilitats en defensa. Han arribat poc però ens han fet gols i això ho hem de corregir ja. Si no ho fem, sumar serà complicat”


max-morellMax Morell 
Jugador de la Unió Esportiva Avià

“Crec que l’equip ha estat bé. Hem lluitat fins al final contra un gran equip. Però hi ha coses contra les quals no pots lluitar, com, per exemple, l’arbitratge. Ha estat un escàndol i, entre d’altres coses, en el penal de l’1 a 1 ha vist unes mans on ningú les ha vist. El futbol són dinàmiques i aquesta no és bona, però toca estar units. Jo no veig l’equip preocupat perquè sabem que no mereixem estar abaix, i no hi serem. Segur que quan aconseguim una victòria les coses canviaran i començarem a escalar posicions”

 

FOTO. L’arbitre del partit ha expulsat Miki López abans de la mitja part / AUTOR: Aleix Camprubí

Andorra Max Morell Pablo Becerril Primera Catalana

Comentaris