Futbol, CE Berga

El CE Berga porta els SmartGoals a Espanya amb un campus pioner arreu del país

El CE Berga porta els SmartGoals a Espanya amb un campus pioner arreu del país

El Club Esportiu Berga començarà l’any amb un nou campus de futbol. El club organitzarà el primer SmartGoals Campus d’Espanya basat en una tècnica d’entrenament que s’està consolidant a Holanda i que, a hores d’ara, ja utilitzen grans equips d’Europa com el PSV d’Eindhoven, l’Ajax d’Amsterdam i el Schalke 04 alemany. En concret, els SmartGoals (en català “metes intel·ligents”) són una mena de cons amb llum incorporada units per un sensor de moviment. Serveixen per treballar la percepció visual, la consciència de l’espai, la velocitat de reacció i la presa de decisions en el futbol, entre d’altres habilitats.

Aquesta eina d’entrenament ja ha trepitjat camps de futbol del Berguedà en alguna ocasió. En concret, van ser al Campus Uri Rosell que es va celebrar a Puig-reig aquest estiu i que impulsa el propi Rosell. I també s’ha provat puntualment en algun entrenament del CE Berga aquesta temporada. De fet, el propi club n’ha deixat constància al llarg dels darrers mesos amb més d’un vídeo publicat a Twitter.

Ara, però, el club aposta de forma decidida pel producte i vol donar-lo a conèixer a través d’un campus durant la primera setmana de l’any 2017. Es farà els dies 2, 3, 4 i 5 de gener a les instal·lacions del camp de futbol de Berga i anirà adreçat a nens i nenes d’entre 5 i 14 anys. L’horari dels entrenaments del campus serà de 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia i el preu per participar-hi serà de 50€ o 55€, en funció de si el jugador o jugadora forma part del CE Berga o no.

La iniciativa està tenint una acollida molt bona i, a hores d’ara, queden molt poques places per tancar inscripcions. Els interessats en ocupar una d’aquestes places poden fer-ho adreçant-se a les oficines del club, de dilluns a divendres de 6 a 8 del vespre, o trucant al telèfon 628635274.

Una idea pionera al país

“Els SmartGoals són una eina que no s’ha vist mai aquí encara”, assegura Oriol Dalmau, entrenador i jugador del CE Berga i promotor d’SmartGoals al país. Dalmau va conèixer la tècnica en els 6 mesos que va ser a Holanda i ha arribat a un acord amb l’empresa per utilitzar el producte fins a final de temporada a les instal·lacions del CE Berga. Segons diu, el campus és només el primer pas per implementar el mètode d’entrenament aquí. Més endavant, tant ell com els altres dos impulsors de la iniciativa, Sergi Torrabadella i Adrià Sellarés, tenen previst muntar una escola de tecnificació, amb entrenaments específics de manera estable que s’adreçaran a tots els jugadors de la comarca que ho desitgin.

Dalmau ha volgut deixar clar que la voluntat del CE Berga és “buscar la comoditat dels jugadors i treballar per millorar el seu rendiment”. Això sí, tot i que la prioritat és la formació, no nega que el treball amb SmartGoals fa que la resta del país percebi el Berga com “un club on es treballa bé l’entrenament dels futbolistes”.

 

FOTO. Oriol Dalmau, promotor dels SmartGoals, amb Uri Rosell, en el Campus Uri Rosell del passat estiu, on es va utilitzar l’eina d’entrenament / Twitter: Oriol Dalmau (@orioldalmau)

Campus Oriol Dalmau SmartGoals

Comentaris