Futbol, UE Avià

L’Avià frega l’excel·lència i passa per sobre de tot un Horta (1-1)

L’Avià frega l’excel·lència i passa per sobre de tot un Horta (1-1)

Feia anys que Avià no vivia una exhibició del seu primer equip com la d’aquesta tarda. Els avianesos han fet, segons el seu entrenador, el millor partit d’aquesta temporada davant un rival, l’Horta, que visitava el municipal Alfons Gonfaus com a líder, una condició que podrien perdre durant l’aturada si l’Andorra venç el Llagostera en partit aplaçat (4/1/2017).

L’Avià, però, s’ha hagut de conformar amb l’empat a 1 en un enfrontament que, com ve sent la tònica dels darrers partits, ha tornat a anar lligat a decisions arbitrals polèmiques. Ara bé, els avianesos marxen de vacances amb un punt però amb molt bones sensacions. La seva progressió ha estat totalment ascendent i els problemes que van aparèixer a la pretemporada semblen haver-se esfumat.

Avui, han plantejat un partit de tu a tu contra el líder. La primera meitat ha estat clarament dels locals. Robaven en zona de mitjos, jugaven pràcticament sempre en camp contrari, construïen amb paciència, arribaven per banda i definien. Malgrat tot, el resultat al descans mantenia l’Horta dins el partit. 1 a 0 gràcies a un gol de Jona Peñalva a les acaballes de la primera meitat. El ‘4’ avianès ha rematat amb el cap i pràcticament sense angle un rebuig després d’una centrada a pilota aturada i ha fet esclatar l’afició de l’Alfons Gonfaus.

A la represa, l’Horta, que havia sorprès amb un canvi de sistema a la primera meitat, ha tornat 4-4-2 en línia i ha gaudit dels seus millors minuts del partit en els primers compassos de segon temps. Malgrat tot, els homes de Pablo Becerril s’han posat a lloc ràpidament i han començat a fer el joc de la primera part. Sant Tornem-hi: robaven en zona de mitjos, jugaven pràcticament sempre en camp contrari, construïen amb paciència i arribaven per banda. Fruit d’això, i quan només quedaven 20 minuts de partit, una bona acció de Roger Gorrea, escurat a banda, ha permès el migcampista avianès arribar a línia de fons i fer una centrada que ha caçat Miki Poveda i ha enviat al fons de la xarxa. Tot i això, i davant la incredulitat de tot el camp, l’àrbitre assistent ha decretat fora de joc i ha anul·lat la diana. Hagués estat el 2 a 0.

Pocs minuts després, l’Horta ha empatat en una de les poques aproximacions a la porteria defensada per Sergi Porcel. Era el minut 76 i la diana ha estat obra de Sergi Arranz. A partir d’aquí, l’Avià no ha perdut la cara al partit en cap moment i ho ha seguit intentant fins al final però no hi ha hagut sort i l’empat a 1 ha estat definitiu.

El post-partit: Avià 1 Horta 1

becerrilPablo Becerril Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Hem fet el millor partit de l’any. Crec per Avià és un orgull tenir un primer equip que juga de la manera que ho ha fet aquesta tarda. El partit ha estat pràcticament perfecte. Hem estat molt superiors a l’Horta. Ells han finalitzat dues jugades; nosaltres, una desena. Han tingut dues finalitzacions i n’han fet una, és un dels factors que tenen els equips de dalt, que amb ben poc et treuen els punts. A més, ells han canviat el seu sistema i estil de joc per jugar contra l’Avià, la qual cosa ja és un orgull per a nosaltres.  Avui, més enllà de l’arbitratge, l’únic que puc fer és felicitar els jugadors”

gorrea-rodonaRoger Gorrea Jugador de la Unió Esportiva Avià

“Ens ha tornat a passar el mateix que ens passa sovint. Ens veiem molt superiors al rival però els resultats no acaben d’arribar. Ara bé, creiem que l’evolució de l’equip és més que ascendent i no parem de créixer. El nostre treball és brutal i tard o d’hora ens arribaran els resultats. Els meus primers mesos aquí, a Avià, estan sent genials: em sento molt valorat per l’equip i estimat per l’afició. L’Avià és un equip amb una mitjana d’edat molt baixa i crec que s’ha de confiar en els joves com jo perquè crec que són els que tenen més il·lusió. Tenim gent veterana i el fet que hi hagi tants joves al vestidor també fa que se sentin més joves. Sobre el camp, jo sóc dels que pensa que el futbol és tu contra jo i m’és igual qui siguis tu perquè la pilota és la que mana”

 

Amb l’empat davant l’Horta, la Primera Catalana s’atura unes setmanes en motiu de les festes de Nadal. El proper compromís dels avianesos serà el dia 8 de gener. Reprendran l’activitat amb un dels partits més esperats de l’any: Manresa – Avià. A les 12 del migdia, derbi de la Catalunya central a l’estadi del Nou Congost.

 

FOTO. Acció del partit d’aquesta tarda entre l’Avià i l’Horta / AUTOR: Xavi López

Atlètic Horta Pablo Becerril Primera Catalana Roger Gorrea

Comentaris