Handbol

Una errada arbitral deixa a l’Handbol Berga sense sumar (29-30)

Una errada arbitral deixa a l’Handbol Berga sense sumar (29-30)

L’Handbol Berga es va quedar sense sumar cap punt aquest cap de setmana, en caure davant l’Esplais, per 29 a 30, en un partit ajustat i amb polèmica final. Era un partit on era important treure 2 punts o sumar contra un rival de la zona mitja-alta.

L’Esplais va ser fidel al seu estil i va plantejar una defensa oberta, per aconseguir un partit a gols, per tant, un equip antagònic al Berga. Per això, l’equip havia d’evitar els contracops, replegant bé i tancant la defensa. Això va funcionar prou bé en la primera meitat, quan l’equip local aconseguia fer mal a través del pivot i els extrems, tot i arribar al descans 3 gols per sota.

interior2El partit va seguir similar a l’inici de la segona meitat. Gràcies a la duresa defensiva, en atac sortien les coses i es podien generar més espais. Amb això, sumat a una bona actuació de porter Gerard Remolà, l’equip s’acosta a 1 gol a falta de 5 minuts. Quan es veu 2 gols per sota, el Berga s’ho juga tot fent defensa home a home. Els de Quico Sanz aconsegueixen recuperar una pilota i fer gol per posar-se a 1, i se situen amb opcions d’empatar després de també recuperar la jugada següent. En la que va ser pràcticament la darrera possessió, l’àrbitre, que ja havia estat polèmic per xiular 11 exclusions, es va equivocar en xiular una falta, en una acció que podia acabar clarament en gol, i el partit va acabar amb aquesta indignació local.

Arran d’això, el col·legiat del partit, Jaume Sánchez, i l’entrenador del Berga, Quico Sanz, es van enfrontar a la zona de vestidors. En aquella discussió, amb l’entrenador molt enfadat, l’àrbitre retreia al tècnic que sempre es queixava quan perdia, alhora que reconeixia l’error argumentant que tothom es pot equivocar.

Sense sumar aquest cap de setmana, l’equip baixa fins a la 13 posició del grup A de Tercera, amb 5 punts, a 2 de sortir del descens. El cap de setmana vinent no hi haurà competició, però al proper l’equip visitarà la pista del Vallag, el 6è classificat, amb 12 punts, ara amb un partit menys.

interior1

Agustí Travé Jugador Handbol Berga

“La trajectòria de l’equip és ascendent, hi ha hagut una millora. Posició per posició, tothom va millorant. El rival estava un punt per sobre. Ens falta precisió de cara a gol, però la millora defensiva és evident. Considero que, tret d’algun error de cara a porteria, vaig fer una bona tasca defensiva i bon treball en atac”.

Jaume Sánchez Àrbitre del partit

“M’he equivocat. No ho he vist. La jugada al final del partit ha sigut ràpida, hi havia força gent i només sóc un àrbitre a aquesta categoria. No es pot estar a tot. Estava molt pendent de la jugada, però no he tingut els suficients reflexos per veure que aquella pilota podia portar una clara ocasió de gol. No em vull excusar, però ha sigut així. Entenc que el Berga estigui enfadat amb mi. Podien haver aconseguit un punt. Jo ho entenc i m’agradaria que em poguessin entendre a mi. En general crec que he fet un bon partit. Per descomptat he fet errades però, tret de la jugada del final, crec que el partit ha anat força bé i he fet una bona actuació”.

 

El Cadet es refà de les derrotes

El Cadet va complir i es va imposar 28 a 21 al Molins de Rei, després de dues ensopegades consecutives, per sumar així 14 punts i situar-se al a la 2a plaça de la taula, a l’espera de si els partits que resten per disputar li treuen o no. L’equip es jugarà mantenir-se a dalt a la jornada vinent, ja que visitarà la pista de Les Franqueses, que, si guanya el partit restant, empatarà a 14 punts amb el Berga.

Pel que fa l’Aleví, segueix líder en solitari, amb 4 punts, tot i haver descansat aquesta jornada. A la vinent s’enfrontarà al Santpedor, 2n classificat amb 3 punts, però amb 1 partit més.

 

FOTOS: Josep Maria Serarols

àrbitre Handbol handbol berga polèmica quico sanz

Comentaris