Bàsquet, Bàsquet Berga, Bàsquet Puig-reig

El Beep Berga competeix però segueix en caiguda lliure (65-72)

El Beep Berga competeix però segueix en caiguda lliure (65-72)

El Beep Bàsquet Berga segueix incapaç de guanyar partits. Tot i certa millora, l’equip mostra adversitats a l’hora de gestionar els finals dels partits i de superar la pressió del rival, i ha sumat la 8a derrota consecutiva en caure, per 65 a 72, en la visita del Mollet B.

La primera meitat del partit va estar dominada pel Berga. La bona defensa i l’encert en atac van fer que s’arribés al final del primer període amb 21 a 15 al marcador. El Mollet intenta reaccionar i s’apropa al marcador, però la bona defensa local manté un avantatge de 4 punts, 31 a 27 al descans.

Després de la mitja part, els de Manel de Haro surten desentonats, perdent pilotes al mig camp fruit de la bona pressió del Mollet, que aconsegueix posar-se 2 punts per davant al final del quart, 43 a 45. En el darrer, el canvi defensiu dels de negre produeix efecte, però els visitants saben com seguir atacant bé i mantenen l’avantatge, que s’amplia amb el joc de tirs lliures de les acaballes, i posa aquest 65 a 72 final.

Els jugadors més destacats per part del Beep van ser Oriol Tintó, amb 19 punts i 12 rebots, i Oleguer Cruz, amb 21 punts. També va destacar Bernat Martí, amb punts importants al tram final.

La 8a desfeta consecutiva de l’equip fa que se situï com a cuer de la categoria, amb 14 punts i només 2 victòries en 12 jornades. Després del pont, els berguedans visitaran, amb poques opcions de sumar, la pista del Martinenc, el líder invicte de la categoria, que suma 22 punts amb un partit menys.

hugretallHug Tuyet Segon entrenador del Beep Berga i president de club

“L’equip ha fet un canvi d’actitud i venem la pell cara a casa. La línia és bona però no acabem de fer partits brillants. Si no fem partits brillants, no guanyarem. Ens van pressionar la sortida de pilota i ens va posar moltes dificultats. Ens en vam sortir durant una estona, però vam perdre pilotes ximples i ens va matar. En atac, alguna estona també vam seleccionar malament els tirs”.

 

El Puig-reig demostra la seva capacitat de domini (87-66)

D’altra banda, el CB Puig-reig sí que va sumar i ho va fer en la seva 5a victòria de la temporada, imposant-se per un clar 87 a 66 al CB Solsona. Els berguedans van estar per davant tota l’estona i van dominar el partit en la seva totalitat, aconseguint que tot l’equip sumés punts, i que 5 jugadors n’aportessin 10 o més.

L’inici va ser igualat, amb intercanvi de cistelles, arribant 2 per sobre al final del primer quart, amb bones actuacions d’Eric Tejero i Marc López, mantingudes durant tot el partit. Aleshores els visitants s’acosten en el marcador, cosa que obliga al Puig-reig a intensificar la defensa i passar a fer zona, arribat 48 a 44 al descans.

L’equip pressiona encara més en defensa, ara individual, i aconsegueix un avantatge de 19 punts, a base de triples, el joc interior i aprofitant les moltes faltes del partit. Aquí s’hi van sumar bons minuts de Gerard Ureña, Adrià Altarriba i Enric Ballús. El partit acabà amb intercanvi de cistelles que permetia mantenir el clar avantatge, que va oscil·lar entre els 24 i els 16 punts, acabant amb aquesta diferència final de 21 punts, 87 a 66.

Amb la 5a victòria de la temporada, els puigreigencs sumen 17 punts i se situen a la 10a posició de la taula, empatant amb el Corbera, 9è. Passat el cap de setmana de pont, l’equip visitarà la pista del Vilabasquet V, el 13è classificat amb 16 punts.

adrià altarriba ae basquet berga Bàsquet Bàsquet Berga beep berga cb puig-reig enric ballús eric tejero gerard ureña Hug Tuyet marc lópez

Comentaris