Futbol

El berguedà Martí Vilà debuta a la Champions juvenil

El berguedà Martí Vilà debuta a la Champions juvenil

El futbolista de Berga Marti Vilà va debutar el passat dimecres a la Youth League, la Champions juvenil, que organitza la UEFA. El partit enfrontava, a Greenock (Escòcia), l’equip sots-19 del Celtic de Glasgow i el del FC Barcelona, hores abans de que ho fessin els primers equips d’ambdós conjunts.

El berguedà va disputar la totalitat del partit, al lateral esquerreVilà va aconseguir realitzar una rematada, que va refusar la defensa del Celtic, va rebre una falta i en va cometre dues.

El partit, disputat al Cappielow Park de Greenock (una localitat al costat de Glasgow), es va decantar clarament a favor del FC Barcelona, per 1 gol a 4. Les dianes van ser del prometedor Mboula, que en va fer dues, de Guillemenot i de Dani García. Atchiston va ser el golejador escosès. Aquesta és la 5à victòria en els 5 partits de la lligueta de grups per l’equip català, ja classificat per a la fase eliminatòria.

11JuvenilBarçaCeltic

Aquesta temporada se la juga

La competència per jugar al FC Barcelona és molt dura. Actualment, el berguedà és capità del Juvenil B i, de cara a la temporada vinent, el club haurà de decidir si l’incorpora al Juvenil A o si acaba la seva vinculació amb el club, després de diverses temporades. A principi de temporada, era molt difícil que el jugador continues al club però, ara com ara, els pronòstics dels experts en futbol base són més optimistes i té opcions de continuar. El motiu és que la plaça de Vilà, el lateral esquerre, està molt disputada al Juvenil B, amb l’arribada des del Betis del jugador Miranda. Per això, el de Berga està començant a jugar a l’interior dret, lloc on està sorprenent positivament els tècnics i pot tenir continuïtat.

Vilà és un jugador intel·ligent i amb criteri futbolístic, que aporta velocitat i, sobretot, joc, habitualment al lateral esquerre. Per això, es pot dir que és un jugador perfil Barça. Tanmateix, és un jugador de baixa estatura, cosa que el fa patir en defensa, on ha de millorar des d’un punt de vista físic i on li manca sang. Tot i això, és un jugador estimat i ben valorat al club i a La Masia, on resideix des d’aquesta temporada.

FC BARCELONA 16/17

La Champions juvenil

La Youth League és un invent de competició de la UEFA, on hi juguen els filials juvenils (sub-19) dels 32 equips que disputen la fase de classificació per a la Lliga de Campions. La competició es va posar en marxa la temporada 2013-2014, any en el qual es va proclamar guanyador un equip blaugrana on ja despuntava Munir El Haddadi, ara al València.

FC BARCELONA 16/17

FOTOS: El partit de la Youth League entre Celtic i Barça. AUTOR: Germán Parga / FC Barcelona

Barça Berga FC Barcelona FCB martí vilà

Comentaris