Atletisme

La Sailfish se’n va de Berga

La Sailfish se’n va de Berga

La triatló que anima el Berguedà cada setembre desapareix. No hi haurà Sailfish 2017. Si més no, a Berga. Les dificultats econòmiques i els problemes de viabilitat han empès els promotors a prendre la decisió. “Tot va mentre pot anar. Tothom ha fet el que ha pogut però no n’hi ha hagut prou”, ha dit Moisès Gangolells, un dels promotors, en declaracions a l’AquíBerguedà.cat.

“Les coses sempre s’acaben per uns motius clars”, ha dit Gangolells. Segons ha pogut saber aquest mitjà, les dificultats econòmiques eren cada cop més grans i la complexitat de la prova era cada vegada més difícil d’encabir a la comarca. De fet, a tall d’exemple, Gangolells ha parlat de la carretera com una dels causants de la decisió: “Tenim una C-16 complicada de fer servir, difícil d’ocupar. És una via molt utilitzada els caps de setmana i cada cop és més complicat tallar-hi la circulació“.

Un futur incert

Gangolells ha assegurat que, de moment, no està gens clar què passarà amb la Sailfish. La idea de traslladar-la a un altre indret no es descarta, però trobar el lloc adequat “és una tasca complicadíssima en aquests moments”. Per a Gangolells, “és molt difícil ubicar tot el que hem fet al Berguedà en un altre espai perquè cada entorn és diferent”.

El cas és que un dels principals al·licients per als triatletes que competien a la Sailfish era precisament l’entorn en el qual es desenvolupava la prova. Començaven a competir a la presa del pantà de la Baells, un indret “irrepetible”, segons Gangolells. Després de nedar durant 1,9 quilòmetres, els participants afrontaven 90 quilòmetres en bicicleta que transcorrien per Berga, Cal Rosal, Gironella, Puig-reig, Casserres, l’Espunyola i Avià. I finalment, la prova arribava al seu clímax quan els triatletes entraven a Berga per afrontar 21 quilòmetres corrent en una ciutat entregada.

FOTO. Els triatletes, a punt de deixar la bicicleta en la darrera edició de la Sailfish / AUTOR: Aleix Camprubí

Moisès Gangolells sailfish berga

Comentaris

  • Bye Bye money

    S’hauria d’aclarir que els problemes econòmics són perquè se’ls ha acabat la subvenció de 18.000€ que rebien de la diputació. Si els hi donen a una altra diputació aniran a Solsona, o Vic, o a on convingui.

  • Pingback: Berga se queda sin triatlón()