Bàsquet, Bàsquet Berga, Bàsquet Puig-reig

El Beep Berga cau a la pròrroga d’un gran partit (62-69)

El Beep Berga cau a la pròrroga d’un gran partit (62-69)

El Beep Berga ha tornat a demostrar que té capacitat per competir a Primera, i ha forçat la pròrroga contra un rival complicat de mitja taula, l’IPSI. Al final, derrota per 62 a 69, en un partit que fa afició i que s’ha mantingut igualat fins als darrers 2 minuts.

L’IPSI ha començat dominant el partit, però dos triples consecutius de Ribera han anivellat el marcador, per arribar al final del primer quart 14 a 13. Al segon temps, el Berga aconsegueix un avantatge màxim de 2 punts, però l’ISPI reacciona amb un parcial 6-0. Un triple de Jordi Picas sobre la botzina posava la màxima igualtat al descans, 27 a 27.

beepvsipsidins

Els berguedans han sortit més forts, però els visitants han aconseguit mantenir-se al partit, a l’inici de la segona meitat. Els de negre es posen per davant amb un triple de Ribera, però l’intercanvi de cistelles porta l’empat a 42 al final del període. En quart parcial, el Berga aconsegueix recuperar pilotes i forçar faltes, de la manera que l’equip es nodreix dels llançaments lliures i d’una bona actuació de Bernat Martí, per agafar un màxim avantatge de 5 punts. A base de triples i tirs lliures, però, l’IPSI aconsegueix revertir el marcador, i posar-se 3 punts per sobre quan faltaven 2 minuts. El Berga el contraresta a través d’un triple de Jordi Picas, que empata el partit. En les darreres possessions, l’IPSI força una falta i anota els tirs lliures, i els de Manel de Haro aconsegueixen la rèplica, amb una falta sobre Jordi Picas quan restaven 15 segons, que anota els dos i força la pròrroga, amb l’empat a 58.

El partit s’ha hagut de resoldre, doncs, amb un temps extra, els 3 minuts inicials de la qual han sigut vibrants, amb un intercanvi de cistelles que ha posat l’empat a 62. En els 2 darrers minuts, els locals són incapaços d’anotar, mentre els visitants aconsegueixen un parcial de 0 a 7, gràcies als tirs lliures, i s’emporten el partit.

beepvsipsi2

Després de 10 jornades, el Beep Berga és el 15è classificat, el penúltim, del Grup 3 de primera catalana, amb 12 punts. El desplaçament de la setmana vinent serà a Ripollet, contra qui és el 9è classificat, amb 14 punts.

hugretallHug Tuyet Entrenador del Beep Berga i president del club

“El partit ajuda a creure que tenim opcions de competir a la categoria, a través d’orgull. Estem contents perquè els jugadors estan traient el caràcter. Hem jugat molt bé, ens hem fet una rentada de cara i estem disputant els partits. Ens falta alguna eina, tant en defensa com en atac. Als minuts final s’ha notat el cansament dels jugadors importants, potser els hauríem d’haver fet descansar més durant el partit.”.

RIBERARETALLMarc Ribera Capità del Beep Berga

“Sabíem que seria un equip difícil i que els extrems ens podien fer mal. Tot i això, els hem defensat bé. La clau d’avui ha estat el rebot, sobretot ofensiu. Si haguéssim estat millor en això, hauríem guanyat, ja que avui no hem perdut tantes pilotes com les habituals. El partit ha estat molt igualat. El final ha estat a cara o creu. L’hem hagut de jugar amb jugadors que no són habituals”.

Presentació dels equips

Abans del partit, l’Associació Esportiva Bàsquet Berga ha presentat els seus equips per aquesta temporada. Els equips masculins federats d’enguany són el sènior, el cadet, el pre-infantil, el mini i el pre-mini. Els equips femenins d’aquesta temporada són el júnior i el cadet.

FotoAEBasquetBergaAlbertGarrido

(57-64)

El Puig-reig també ha caigut derrotat, en aquest cas, en la visita del Sant Fruitós, per 57 a 64. El partit es presentava molt complicat, ja que arribava el líder imbatut (9 de 9), però els berguedans han valorat positivament el matx.

Els visitants han dominat a l’inici, a través de bones defenses i contracops, posant un contundent 9 a 23 al final del primer quart, front un Puig-reig desubicat. L’equip ha entrat a poc a poc i ha aconseguit aturar l’atac del rival, a través d’una defensa mixta, fer-se fort a la zona i controlar el rebot, per arribar 31 a 36 al descans.

A la represa, el partit no ha fet més que seguir-se igualant, gràcies al bon ambient del pavelló, una actuació destacada d’Eric Tejero, els rebots i algun contracop, que han acostat 50 a 53 al marcador. Al darrer parcial, els puigreigencs es posen per davant a falta de 5 minuts, gràcies al joc a la pintura i la superioritat de Marc López. Tot i posar contra les cordes al líder, l’encert de les darreres possessions ha somrigut més al Sant Fruitós que al Puig-reig, tot i que els berguedans han aguantat el marcador fins als darrers minut.

Després de disputar 10 partits, el Puig-reig se situa a la 13 posició d’aquest Grup 3 de Tercera, sumant 13 punts. L’equip ja se centra amb el rival de la jornada vinent, que serà el Navarcles, 7è classificat amb 16 punts, un partit clau on l’equip sortirà a per totes.

 

FOTOS: Pere Sanchez fotos del partit. Albert Garrido foto dels equips.

ae basquet berga Bàsquet Berga beep berga bernat martí cb puig-reig Hug Tuyet ipsi jordi picas marc ribera

Comentaris