Futbol, UE Avià

Un arbitratge aberrant crucifica l’Avià en un partit molt ensopit però ple de targetes (1-3)

Un arbitratge aberrant crucifica l’Avià en un partit molt ensopit però ple de targetes (1-3)

“Feia molts anys que no veia una actuació arbitral com la d’avui”. Pablo Becerril és un entrenador que no acostuma a jutjar les actuacions dels àrbitres. Ho va deixar clar des del primer dia que va trepitjar Avià. En dies com avui, però, és complicat no fer-ho. Amb la Fundació Privada Hermes com a rival, l’Avià ha encaixat la segona derrota de la temporada i la primera com a local en un partit ensopit en què les errades arbitrals han marcat el desenllaç de l’enfrontament. Els maresmencs s’han acabat imposant per 1 a 3.

La primera meitat ha estat força gris per part dels dos equips. Les ocasions han estat més aviat escasses i cap dels dos conjunts ha aconseguit fer-se amb el control de la pilota i el domini de l’enfrontament. L’Avià s’ha acostat a làrea rival amb més perill que la Fundació Privada Hermes, però la pilota no ha entrat i s’ha arribat al descans amb l’empat a 0 inicial.

A la represa, el partit s’ha animat una mica. Si més no, el marcador ha tardat ben poc a moure’s. Al minut 47, una falta picada per l’Hermes ha anat a la barrera però el refús ha servit als visitants per fer el 0 a 1. A partir d’aquí, el partit ha embogit i, poc a poc, l’ambient s’ha anat escalfant. Al minut 55, el visitant Pozzo ha fet el segon per l’Hermes  en una jugada desconcertant en què el col·legiat s’ha empassat un fora de banda clamorós que ha enfurismat de valent els avianesos.

La diana de Pozzo posava el partit molt costa amunt per a l’Avià, que, a més, ha vist com l’àrbitre expulsava Arnau Ruiz al minut 66 amb vermella directa en un xoc amb un rival mentre saltava per rematar la pilota amb el cap. Quedava gairebé mitja hora de partit i l’Avià no només havia de remuntar els dos gols de l’Hermes, sinó que ho havia de fer amb un jugador menys. Tot i això, els homes de Pablo Becerril no han perdut la cara al partit i ho han intentat fins al final.

Malgrat tot, a falta de cinc minuts pel final, l’Hermes ha fet el tercer i ha sentenciat en una jugada novament protestada pels avianesos en què el col·legiat no ha vist unes mans d’un jugador visitant en el moment d’armar el contracop. En temps afegit, Miki Poveda ha fet el gol de l’honor per l’Avià però la diana no ha servit per evitar la derrota, ja que l’1 a 3 ha estat definitiu.

El post-partit: Avià 1 Fundació Hermes 3

becerrilPablo Becerril Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Feia anys que no veia un arbitratge com el d’avui. De fet, en els darrers minuts de partit, donava la sensació que l’àrbitre xiulava faltes ridícules i intranscendents per intentar expulsar algun jugador més. En la part crítica, avui no hem trobat el ritme de partit que necessitàvem per guanyar. No hem estat encertats de cara a porteria i a partir de l’expulsió de l’Arnau era complicat aixecar-ho. Hem acabat molt enfadats i amb raó: l’àrbitre ens ha expulsat l’Arnau en una vermella directa que encara no em crec i no ha volgut dir res en un cop de puny sense pilota a Max Morell que l’ha deixat francament grogui”

jona-retallJona Peñalva Jugador de la Unió Esportiva Avià

“L’arbitratge en cap moment ha estat parcial i ha estat claríssim per a quin cantó ha xiulat. A banda de l’actuació arbitral, nosaltres només hem estat bé en algunes fases del partit i això és un problema. Si només estem bé en trams concrets de partit i, a sobre, l’arbitratge ens condiciona, és molt difícil aixecar els partits. La derrota fa mal tenint en compte que és a casa. No hem aconseguit guanyar a casa i és un aspecte que convé que canviem ja”

 

FOTO. Moment del partit d’aquesta tarda entre l’Avià i la Fundació Privada Hermes / Cedida

Fundació Privada Hermes Jona Peñalva Pablo Becerril Primera Catalana

Comentaris