Ciclisme, Atletisme

Més d’un miler d’inscrits a la Berga-Santpedor del proper diumenge, 13 de novembre

Més d’un miler d’inscrits a la Berga-Santpedor del proper diumenge, 13 de novembre

Aquest diumenge arriba una dels esdeveniments esportius més concorreguts de la Catalunya central. Torna la Berga-Santpedor i ho fa amb una 32a edició que ja compta amb prop de 1.100 inscrits, una xifra que es podria incrementar en les properes hores ja que les inscripcions estan obertes fins el dia abans de la prova.

Enguany, el Centre Excursionista 2×2 de Santpedor, l’organitzador de la prova, ha introduït alguns canvis com per exemple el punt de l’arribada, que passa a ser la plaça Gran de Santpedor.

Pel que fa al recorregut, es manté intacte: com sempre, els participants podran fer 53km a peu o bé 59, en bicicleta. Tant la primera com la segona opció transcorren pel sud del Berguedà i el nord del Bages, una zona del centre de Catalunya que es caracteritza per un clima mediterrani, relleus poc pronunciats i temperatures mitjanes anuals d’entre 11 i 13 graus. Partint d’aquesta base, el recorregut de la prova, que no és competitiva, transcorre principalment per pistes i camins entre masies, petits nuclis urbans amb vestigis històrics del romànic i rutes emprades pels antics guerrillers antifranquistes o maquis.

Des de fa 32 anys, la Berga-Santpedor activa milers de persones el segon cap de setmana del mes de novembre. Aquest any no serà una excepció i el proper diumenge, dia 13, més d’un miler de participants seguiran engrandint la història de la prova.

berga-santpedor-1

Berga-Santpedor Centre Excursionista 2x2

Comentaris