Handbol

L’Handbol Berga no mata el partit i s’ha de conformar amb un punt (27-27)

L’Handbol Berga no mata el partit i s’ha de conformar amb un punt (27-27)

L’Handbol Berga va treure un punt de la visita de l’Esplugues C, al empatar a 27 gols, en un partit dividit i canviant. Els berguedans van deixar escapar l’ocasió de matar el partit en la primera meitat, i van acabar patint per aconseguir l’empat.

serarols2El Berga va aconseguir un avantatge de 3 gols en els minuts inicials d’intercanvi de gols. L’equip dirigit per Jordi Subirana i Dani Duran feia estralls en una tova defensa de l’Esplugues, que se sumava a les seves limitacions ofensives. Això porta als visitants a demanar temps mort, quan els verd-i-vermells aconsegueixen un avantatge de 5 gols, amb l’11 a 6. A partir d’aquí, però, els visitants reaccionen, i el temps mort local i els diversos canvis no serveixen perquè no retallin distàncies. Això, sumat als dos minuts que rep Jesús Martínez, fa que el rival s’acosti paulatinament, fins a empatar el partit a 15 a falta de 3 minuts pel descans, a través d’un joc dur, davant la permissivitat de l’àrbitre. Els de Quico Sanz no troben ni la manera de finalitzar els atacs ni l’encert de cara porteria en aquest tram. No obstant això, l’aire fresc que aporten alguns canvis fa que l’equip aconsegueix una altra bona renda, de 3 gols, al final dels primers 30 minuts, 18 a 15.

subi4L’inici de la segona meitat va ser el més habitual per als del Berguedà. La desconnexió en aquest tram de partit, va fer que l’equip estigues espès en atac, i que poses poques dificultats als del Baix Llobregat per a fer gols. Amb dues sancions de dos minuts pràcticament consecutives, l’Esplugues aconsegueix acostar-se al marcador fins que, al minut 10, fruit de la bona defensa, aconsegueix posar-se per davant. Lluny de reaccionar, els locals segueixen fora del partit, de manera ja inexplicable, i ni alguna exclusió del rival serveix. L’equip, però, s’activa i es posa a 1 gol, al minut 19, a través, com en altres ocasions, més aviat fruit de la voluntat, les ganes i el cor, que no pas del joc.

porterespluguesEn aquest moment, l’àrbitre pren algunes decisions arbitrals qüestionables, on destaca una exclusió per Arnau Pons, per una suposada falta en un contracop, que el jugador va protestar molt per no haver tocat a l’adversari. Això fa que l’Esplugues es posi 2 gols per davant. Aquí, la intensitat i la tensió augmenten, fins al punt d’haver-hi diverses topades -que s’allarguen fins després de finalitzar el partit- entre jugadors dels dos equips i, fins i tot, amb la grada. És en aquest tram on destaca l’actuació del porter de l’equip visitant, que va ser el millor jugador del seu equip i va salvar els mobles de l’Esplugues en aquest tram. Pel que fa als porters també cal destacar l’actuació del berguedà Gerard Remolà, que se segueix superant i va realitzar 21 aturades. Tot i el joc espès, l’equip segueix tirant de ganes i retalla a 1 gol la diferència, superant altres adversitats arbitrals i, al cap d’uns minuts, aconsegueix empatar el partit a 27. Una falta picada per Verdaguer amb el temps exhaurit no troba porteria, i els equips es resparteixen els punts en joc.

verdaguerfinal

D’aquesta manera, l’equip ja en suma 3 de punts, i se situa a la 10a plaça de la taula, empatat, precisament, amb l’Esplugues, que és 11è. A la setmana vinent, desplaçament complicat a la pista del Sant Esteve de Palautordera C, 4t classificat amb 8 punts, i un partit encara per jugar.

QuicoSanzRetallQuico Sanz Entrenador Handbol Berga

“Dono per bo l’empat, ha sigut just. Hi ha hagut partits que mereixíem guanyar, i hem perdut. El seu darrer gol ha sigut amb una ratlla brutal, però ja estem acostumats. És un equip amb el qual estem igualats, i hem jugat estones bé i estones no tan bé. Farem punts si seguim aquesta línia. No hem matat el partit quan l’havíem de matar. Hem fet una bona primera part, i segona part regular, sobretot en la faceta ofensiva (només 9 gols). Ha sigut una part per cada equip. És un equip d’escola, un joc que ens costa d’enfrontar. No trobo com solucionar els 15 minuts que desconnectem del partit, faci canvis o no”.

subiretallokJordi Subirana Jugador Handbol Berga

“El punt és poc, és com una derrota. Havíem d’assegurar els dos, jugant a casa. A casa juguem millor i estem empatats amb aquest rival. Hem fet una primera part bastant bona, però hem sortit amb la pàjara habitual a l’inici de la segona, i tenim feines a remuntar. Amb finals ajustats, és una loteria, pot passar qualsevol cosa. Haurem de treballar per guanyar els punts als equips de la part alta”.

 

El Cadet ja és líder en solitari, l’Aleví debuta amb victòria i liderat

Millor fortuna pels altres equips del club aquest cap de setmana. El Cadet es va imposar a La Garriga, el rival més directe, ja que també estava imbatut, i va aconseguir, així, la seva 5a victòria consecutiva. D’aquesta manera, els berguedans són líder en solitari, amb 10 punts, i aquesta setmana prepararan el desplaçament a la pista del cuer, el Sant Llorenç – Sant Feliu de Llobregat B, que, tot i tenir dos partits pendents, encara no ha sumat.

cadet cadet2

 

 

 

 

 

 

D’altra banda, l’Aleví del club va començar a competir aquest cap de setmana, i va debutar amb victòria, per 12 a 4, en la visita del Balsareny. D’aquesta manera, se situen com a líders en solitari de la categoria, amb 2 punts. D’aquí a dues setmanes, visita a la pista de l’Agramunt, que no suma cap punt, ja que era l’equip que descansava aquesta jornada.

 

FOTOS: Aleix Camprubí

aleví Cadet dani duran gerard remola Handbol handbol berga handbol esplugues jordi subirana quico sanz

Comentaris