Bàsquet, Bàsquet Berga, Bàsquet Puig-reig

Derrota del Beep Berga en un final ajustat i polèmic (51-54)

Derrota del Beep Berga en un final ajustat i polèmic (51-54)

El Beep Bàsquet Berga s’ha tornat a topar amb la cara dolenta de la moneda, al caure derrotat en un final ajustat contra La Salle Manresa, per 51 a 54. Els berguedans han estat dins de l’intens partit fins al final, però algunes decisions arbitrals i certa mala fortuna han jugat en contra dels locals.

tintoriberaDes de l’inici, les defenses han marcat el partit, amb la poca anotació i defenses a tota la pista. La Salle pressionava molt a Oleguer, cosa que feia que altres jugadors baixessin la pilota. El Berga replica fent una defensa a tota la pista durant bona part del partit, i asfixia al rival amb 2 contra 1 sobre el jugador que baixa la pilota. Inicialment el Beep perd algunes pilotes, però quan s’ha situat aconsegueix dominar lleugerament el partit. Dos triples dels manresans en el darrer minut del quart posen el 10 a 12 al marcador. Al segon parcial segueix la tònica, però els visitants aconsegueixen posar el 13 a 18 a través de dos triples, que obliguen a Manel de Haro a demanar temps mort. Quan el Berga recupera la defensa forta i a tota la pista, aconsegueix empatar amb un parcial de 7 a 0. Els de La Salle, fruit de l’asfixia, es precipiten i perden algunes pilotes, a més de no estar encertats en el tir. El ritme augmenta, amb anades i tornades i contracops, fins a arribar amb 25 a 27 al descans.

riuarbitreA la represa es manté la tònica, tot i que el Berga es posa per davant de seguida. La intensitat va augmentant i els locals no aconsegueixen marxar dels 3 punts d’avantatge, amb els quals s’arriba a l’equador d’aquest temps, fins a acabar el temps amb 36 a 37. Al darrer parcial, la intensitat és màxima i hi ha cistelles a banda i banda. La Salle domina durant bona estona, però el Beep es posa per davant a falta de 5 minuts. Quan els de De Haro intenten marxar del marcador, La Salle replica, arribant 2 punts per sobre a 3.30 pel final. A partir d’aquest tram, el Berga reclama diverses faltes que no es xiulen a favor i sí en contra. Els manresans aconsegueixen avantatge de 2 a 52 segons, que obliga el temps mort local. Una falta antiesportiva molt rigorosa de Riu acaba marcant el desenllaç. Tot i fallar els tirs, els rivals es queden amb la possessió, i fiquen els dos tirs de la falta posterior, posant-se així 4 punts per sobre. Oleguer rep una falta a 11 segons del final, i falla el segon tir lliure. Els berguedans aconsegueixen dos rebots ofensius, però no troben la passada per buscar el llançament i el partit finalitza amb el 51 a 54 definitiu.

oleguer4

Passada la jornada 6, els berguedans segueixen a la zona mitja del Grup 3 de Primera catalana. El Beep és l’11è classificat, sumant 8 punts (2 victòries i 4 derrotes). El pròxim rival, el Vilatorrada, serà, a priori, assequible, ja que és el penúltim classificat, el 15è, i només ha guanyat un partit.

 

Tensió i topades un cop acabat el partit, amb un conegut del club

Un cop finalitzat el partit, hi ha hagut un enfrontament al mig de la pista entre jugadors i membres del cos tècnic d’ambdós conjunts. Finalment, els implicats han estat separats i els equips han entrat als vestidors corresponents, sota l’atenta mirada dels àrbitres. L’incident ha començat quan Moisès Soriano, exentrenador de l’equip berguedà en les darreres temporades, i actual tècnic ajudant a La Salle, i l’entrenador actual de l’equip, Manel De Haro, han topat quan el darrer ha anat s’ha acostat al primer. Posteriorment, el jugador Riu ha sortit en defensa del seu tècnic, confrontant amb Soriano, i la cosa no ha anat a més.

 

hugretallHug Tuyet Segon entrenador del Beep Berga i president del club

“Ha sigut un partit molt important per l’equip. Ens emportem més coses bones que dolentes, tot i que la derrota penalitza. Han sortit coses que havíem preparat, hem recuperat el to defensiu, hem jugat al que volíem jugar i hem tingut el partit on el volíem. Ha sigut un partit dels que fa afició i equip, perquè hem lluitat fins al final. Hem gestionat bé el final, però poden haver influït algunes decisions arbitrals, com l’antiesportiva del final, que crec que no ho era. No és, però, culpa dels àrbitres. El partit ha estat molt intens des del principi. La baralla del final pot passar en un partit amb tensió, com aquest. No li dono més importància”.

oleguerretallOleguer Cruz Base del Beep Berga

“Partit dur i complicat. Hem arribat al darrer quart ajustats i tant podia guanyar un com l’altre, però ells han estat més encertats. Un partit de bones defenses i pocs punts. S’ha fet una bona feina. Hem jugat tots bé i hem lluitat. Algunes decisions arbitrals del final han sigut dubtoses. A vegades els àrbitres t’afavoreixen i a vegades no. No he vist que ha passat al final; Per mi, quan l’àrbitre xiula, el partit ja s’ha acabat”.

ribera1

 

El Puig-reig trenca la bona dinàmica (59-68)

Per la seva part, el CB Puig-reig també ha estat derrotat, en la visita del Montpedrós, trencant així una ratxa de 2 victòries consecutives en la nova categoria. Els locals han començat molt forts, posant un 17 a 4 al marcador del final del primer parcial, però han vist com el rival aixecava el resultat al descans, arribant amb un 25 a 20. La segona meitat ha estat marcada per les defenses i les faltes. Les pilotes perdudes i els triples encaixats -que trencaven la zona dels berguedans- han fet que el resultat final fos de 59 a 68.

El Puig-reig és ara el 9è classificat del grup 3 de Tercera catalana, sumant 8 punts (2 victòries i 4 empats), i prepararà la visità del 6è classificat, el Castellbisbal B, que suma 10 punts.

 

FOTOS: Aleix Camprubí

ae basquet berga baralla Bàsquet Berga beep berga Hug Tuyet manel de haro moisès soriano oleguer cruz polèmica

Comentaris