Atletisme

Miguel Heras guanya l’Ultra Pirineu

Miguel Heras guanya l’Ultra Pirineu

Miguel Heras s’ha imposat clarament a l’Ultra Pirineu, amb un registre de 12 hores, 5 minuts i 51 segons. L’atleta ha liderat la prova pràcticament en la seva totalitat, i ha arribat fregant el temps de Kilian Jornet de l’any passat. El de Béjar (Castella i Lleó), germà de l’exciclista Roberto Heras, ha creuat – doncs – la meta en primera posició, tal com ja ho havia fet a la Cavalls del Vent de l’any 2011.

Al cap d’una estona d’Heras, ha arribat Jessed Hernandez, que ha marcat un temps de 12 hores, 40 minuts i 15 segons, mentre que el tercer classificat ha sigut un dels favorits al primer lloc, Cristofer Clemente, que ha arribat remuntant i amb el quart corredor trepitjant-li els talons, finalitzant amb un temps de 12 hores, 47 minuts i 19 segons.

podi

Els tres primers classificats, abans de l’entrega de medalles (d’esquerra a dreta: Hernandez, Heras, Clemente)

El berguedà Ivan Camps ha estat un dels corredors destacats, al arribar en la 10a posició. El temps final de Camps, que ha superat el seu 18è lloc de l’any passat, ha sigut de 13 hores, 21 minuts i 40 segons, amb una velocitat mitjana de 8,23 km/h. Destacar també les actuacions de Pep Itó, 24è amb un temps de 15 hores i 5 minuts, i Marc Vilà i Joan Soler, 52ns amb un temps de 16 hores i 30 minuts. L’atleta local femenina amb una actuació més que destacable ha sigut Judit Franch, que també s’ha colat al Top 10. Franch ha estat la 8a noia, amb un temps de 17 hores, 44 minuts i 3 segons.

Precisament en la categoria femenina, la guanyadora ha sigut Gemma Arenas, que, com Heras, ha liderat pràcticament tota la prova. El seu temps ha sigut de 15 hores, 20 minuts i 34 segons. La segona classificada, amb un temps de 15 hores, 37 minuts i 47 segons ha sigut Hillary Allen, mentre que Anna Comet ha tancat el podi, amb un temps de 15 hores, 49 minuts i 46 segons.

Gairebé un miler d’atletes realitzen la ruta de la Cavalls del Vent, amb sortida aquest matí a les 7, des de la plaça porxada de Bagà. Els participants recorren 110 kilòmetres, amb uns 6.800 metres de desnivell.

herasretallMiguel Heras: “Intento donar-ho sempre tot. Si guanyo bé i si sóc penúltim també. Mai surto pensant que guanyaré. No ha sigut fàcil. Si ho demanes a les meves cames, diran que no ha sigut fàcil. He intentat apretar al màxim i he arribat bé, però ha costat molt”.

 

 

 

Resultats de la Marató Pirineu: clic aquí.

Resultats de la Nit Pirineu: clic aquí.

Mira la galeria de fotos de l’Ultra Pirineu 2016.

 

FOTOS: Aleix Camprubí

Bagà Carles Sánchez cristofer clemente gemma arenas hillary allen ismail razga Ivan Camps Joan Soler jordi noguera Judit Franch Marató Pirineu marc vilà miguel heras pau capell pep itó ragna debats trail running Ultra Pirineu

Comentaris