General

Una seixantena d’esportistes patinaran pel passeig de la Pau aquest cap de setmana

Una seixantena d’esportistes patinaran pel passeig de la Pau aquest cap de setmana

Berga acollirà aquest cap de setmana una prova de la Copa d’Espanya i del Campionat de Catalunya d’alpí en línia. La prova està organitzada per la Federació Catalana de Patinatge i el May Luengo Esquí Club i és la primera fase d’un projecte que vol convertir Berga i el Berguedà en punts capdavanters d’aquest esport a Catalunya.

El patinatge en línia és una disciplina que inicialment es va pensar com una alternativa pels esquiadors en temporada no-hivernal. Més endavant, però, segons explica Eduard Coronado, tècnic del May Luengo Esquí Club, “ens vam adonar que aquest esport té un potencial molt més gran”.

Per què a Berga?

El passeig de la Pau reuneix les condicions de pendent i amplada ideals per tal que s’hi disputi una prova com la d’aquest cap de setmana. Aquesta és la idea que ha transmès el propi Eduard Coronado en la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment. A més, Aura Coronado, una jove berguedana d’11 anys, és sotscampiona d’Espanya de la categoria U12, és a dir, fins a 12 anys.

Berga serà més roller que mai aquest cap de setmana. Una seixantena d’esportistes vinguts d’arreu d’Espanya competiran en un dels dos carrils del passeig de la Pau, el que habitualment els cotxes utilitzen per pujar cap a la plaça de la Creu. L’organització ha confirmat que entre els participants, a banda dels catalans, hi haurà esportistes d’Astúries, Extremadura i Castella i Lleó.

Dissabte, de 4 a 7 de la tarda, es faran els entrenaments oficials a la pista del passeig de la Pau on l’endemà es disputarà la competició. Aquest fet és singular a Berga, ja que, segons ha assenyalat Coronado, “la majoria de seus de competicions com aquesta no deixen entrenar en el lloc de la prova perquè acostumen a ser carrers cèntrics de grans ciutats”.

perico-eduard-coronadoEl matí de diumenge hi haurà la competició. A 2/4 de 10 es farà el reconeixement del circuit per part dels participants i a les 10 començarà la primera de les tres mànigues que es disputaran al llarg del matí. L’organització preveu que la competició acabi pels volts de la 1 del migdia.

Durant els horaris d’entrenaments i competició, el trànsit al carril sentit nord del passeig de la Pau quedarà totalment tallat, així com també en una part del carrer Pere III que servirà per frenar als patinadors.

La segona fase: un circuit estable d’entrenament

Un cop finalitzi la prova d’aquest cap de setmana, Berga seguirà treballant per convertir-se en un punt capdavanter del patinatge en línia a Catalunya. La següent fase consisteix en la creació d’un circuit estable d’entrenaments als carrers de la zona dels Quaranta Pilans, al sud del barri del Tossalet de les Forques.

Segons Josep Alberich, tècnic d’esports a l’Ajuntament de Berga, “es tracta d’uns carrers que tenen l’amplada necessària i presenten un estat urbanístic que permet practicar aquest esport sense molestar els veïns”. La idea és impulsar una escola de formació perquè la canalla pugui aprendre a patinar des de ben petits i de forma periòdica, setmanalment, per tal d’enfortir aquest esport a Catalunya.

Objectiu 2019monica-piosa

La Federació Catalana de Patinatge té entre cella i cella aportar el màxim d’esportistes catalans als World Roller Games que se celebraran a Barcelona l’any 2019. Per això, tal com ha explicat Mònica Piosa, directora tècnica de la Federació, “hem de créixer, i una possible via de creixement és ampliar el nombre de focus que, com Berga, puguin albergar proves i iniciatives com el circuit d’entrenament que s’està dissenyant”.

 

FOTO. Eduard Coronado, Josep Alberich i Mònica Piosa en la presentació del projecte al passeig de la Pau / AUTOR: Marc Canturri

Ajuntament de Berga Aura Coronado Berga Campionat de Catalunya Copa d'Espanya Eduard Coronado Federació Catalana de Patinatge Josep Alberich Mònica Piosa

Comentaris