General, Ciclisme, Natació, Atletisme

L’osonenc de 24 anys Erik Merino guanya la Sailfish de Berga

L’osonenc de 24 anys Erik Merino guanya la Sailfish de Berga

El triatleta Erik Merino, de només 24 anys i nascut a Muntanyola (Osona), s’ha proclamat campió de la Sailfish Berga 2016, amb un temps de 4 hores i 8 segons. Merino ha explicat que “venia a guanyar”, com fa, assegura, “en totes les proves”. L’osonenc ha sigut l’11è classificat a la natació (26 minuts), el 2n de la bicicleta (2 hores i 16 minuts) i el 6è en la cursa a peu (1 hora i 17 minuts).

L’atleta del CN Reus Ploms ha estat acompanyat al podi per Josep Viñolas, del Triatló 3mpordà, amb un temps de 4 hores, 1 minut i 40 segons, i Albert Reig, del Club Triatló Prosan, amb 4 hores, 12 minuts i 49 segons.

Sin-título-1

Merino (esquerra) i Viñoles (dreta) conversen just després d’acabar la prova. FOTO: Aleix Camprubí

primeranoitaLa guanyadora femenina de la prova ha sigut Laura Gómez, amb un temps de 4 hores, 35 minuts i 13  segons. La triatleta del CN Sabadell s’ha imposat a les seves rivals, tot i haver estat sancionada amb una penalització en la prova de bicicleta. Precisament, Ester Hernández, del CN Reus Ploms, ha sigut la segona classificada, amb un temps de 4 hores, 38 minuts i 47 segons, seguida de la també atleta del Reus, Aida Fabrega, amb 4 hores, 44 minuts i 9 segons.

A nivell local, destaca l’actuació de Sergi Vila, del Club Tri5u, que ha finalitzat la prova amb un temps de 4 hores, 31 minuts i 54 segons. La primera local en creuar la línia de meta ha sigut Anna Bofarull, l’atleta del Club Triatló Llançanès, que ha aconseguit un temps de 5 hores, 40 minuts i 49 segons. A més, l’equip del JAB Berga ha s’ha emportat el triatló en la modalitat de relleus, amb una marca de 3 hores i 56 minuts.

berguedans

Els berguedans Sergi Vila i Anna Bofarull al primer lloc del podi. FOTO: Aleix Camprubí

_DSC0074Pel que fa als favorits a guanyar la prova general, per una banda, Mercè Tusell no ha finalitzat la prova, ja que s’ha retirat. D’altra banda, l’alemany Michael Göehner creuat la línia de meta com a 5è classificat.

En total, dels 801 inscrits que tenia la Sailfish d’enguany, han sigut 557 els que han acabat participant. D’aquests, 502 han finalitzat la prova, ja que hi ha hagut 51 atletes retirats i 4 desqualificacions.

Els protagonistes

erikmerinoretallErik Merino: “Anava a per la victòria, com en totes les curses”. “Hi ha hagut un grup de gent que s’ha saltat la segona boia i jo he sigut legal”. “Destaco tota la Sailfish com a pack: com a triatló, com a organització, com a paisatge, com a recorregut. És tot un 10″.

 

 

primeraretallLaura Gómez: “He estat molt conservadora”. “Coneixo la zona, ja que passo estius a Gironella. M’encanta el recorregut”. “No entenc els minuts de penalització, no sé què ha pogut passar”. “Al final he pogut superar a l’Ester i estic molt contesta, no hi ha més paraules”.

 

 

vilaSergi Vila: “M’ha agradat molt la cursa”. “He anat millorant des que vaig començar, ara fa 4 anys”. He millorat bastant la natació -baixant fins a 4 minuts, que és molt- i en la cursa a peu. Pel que fa a la bicicleta, sempre n’havia fet i m’he mantingut”.

 

 

bofarullAnna Bofarull: “Era el meu primer half i el tenia pensat acabar en 6 hores”. “He sortit de l’aigua bastant bé de temps i he estat tranquil·la. He vist que en la bici feia uns temps que ni entrenant. Al córrer m’han dit que anava primera local i esperava que em superes la segona. Esperava fer un pet, amb el temps que portava. M’he anat trobant bé, però pensava que petaria, i no sabia si apretar o no”. “Amb els ànims de la gent a El Vall m’han acabat de portar cap a la meta”.

 

Consulta tots els resultats de la VI Sailfish Berga 2016

Mira la Galeria de Fotos d’Entre Rivals

Entrevista d’Entre Rivals a Erik Merino, just després de creuar la línia de meta.

sailfish

Comentaris